Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) flash crash van $1.500 het gevolg van ‘algo misbehavior’?

De volatiliteit van bitcoin (BTC) is terug. Na maanden van saaie prijsactie waarin bitcoin stabiel bleef schoot de nummer 1 cryptocurrency dit weekend ineens hard omlaag, en vervolgens weer met $1.000 omhoog in een aantal minuten.

De flash crash van bitcoin werd volgens sommigen veroorzaakt door een aantal whales die grote aantallen bitcoin bezitten en de markt beïnvloeden, echter lijkt het er nu meer op dat het een “algo misbehavior“, ofwel een fout van een computer, geweest kan zijn.

- Advertentie -

De koers van bitcoin bereikte een niveau van $12.000 deze zondag, waarna de koers snel instortte tot $10.500 en zich vrijwel direct weer herstelde naar $11.300.

“Dergelijke pieken zijn nog steeds inherent aan de structuur van de cryptomarkt, met vruchtbare, ongereguleerde leveraged trading“, zei Anatoliy Knyazev, de CEO van broker Exante, via e-mail tegen Forbes en voegde eraan toe dat de flash-crash “een geval van een algo fout zou kunnen zijn.”

Algorithmic trading wordt gebruikt om trades geautomatiseerd te maken, gebaseerd op onder andere tijd, prijs en volume. Traders programmeren het zo dat het systeem koopt en verkoopt als er wordt voldaan aan een aantal criteria zoals wanneer een effect een bepaald niveau bereikt of wanneer deze hard daalt.

Het effect dat algorithmic trading kan hebben, kan worden versterkt door leverage trading, dit zorgt ervoor dat traders grotere posities kunnen aannemen zonder daar het geld er voor te hebben.

“Er is nu veel meer leverage dan ooit tevoren, vooral in crypto,” vertelde Mati Greenspan, de oprichter van Quantum Economics aan de abonnees van zijn marktennieuwsbrief.

“Dit kan tot extreme volatiliteit leiden”, schreef Greenspan, maar hij voegde eraan toe dat “bitcoin, samen met de rest van de digitale activamarkt, momenteel in een bullmarkt zit.” Daarnaast wordt er gesuggereerd dat de flash crash ook te maken had met mensen die hun winst pakten. $12.000 is blijkbaar een belangrijk prijsniveau waarop mensen een deel van hun winsten van de afgelopen tijd wilden verzilveren, met een kettingreactie tot gevolg.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.023,39 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.023,39 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...