Rico Engelbarts
03/05/2020 14:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2020 14:47

Bitcoin (BTC) handelsvolumes op futures-exchanges lijken te herstellen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) handelsvolumes op futures-exchanges lijken te herstellen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Hoe dit jaar zo prachtig begon met een jaarlijks hoogtepunt van $10.500 zorgde voor veel optimisme, maar dit optimisme was in maart volledig verdwenen. In minder dan twee dagen daalde de bitcoin (BTC) koers naar $3.600 wat een van de snelste dalingen in de geschiedenis van bitcoin is. Nu anderhalve maand later is de koers inmiddels volledig hersteld en kent ten opzichte van het begin van het jaar nu een stijging van 23%.
Desalniettemin heeft deze krach en wederopbouw veel effect gehad op verschillende aspecten van het cryptoruim. Skew, dat bekent staat voor het monitoren van Bitcoin, heeft daarover onlangs een thread op twitter samengesteld.


 
Doordat de prijs van bitcoin medio maart ongekende volatiliteit zag, resulteerde dit in ongebruikelijk hoge handelsvolumes en liquidaties. Cryptocurrency-exchanges BitMEX en OKEx waren destijds de koplopers wat betreft handelsvolumes.
Door angst voor herhaling daalden de handelsvolumes in de weken na de krach van 12 maart. Skew gaf echter aan dat de hoge volumes de afgelopen dagen terug zijn. Deze keer hebben Huobi en Binance Futures het grootste aandeel. BitMEX kwam als een van de grote verliezers uit deze crash en werd uit de top 3 van grootste exchanges gezet.


Terwijl de prijs en volume volledig hersteld zijn geldt dat voor het open interest nog niet. Het ging van het hoogtepunt van ongeveer $5 miljard per dag in februari naar ongeveer $2 miljard na ‘black Thursday’. Het open interest bedraagt nu ongeveer $3 miljard wat nog steeds een stuk lager is dan de gegevens van februari. Desalniettemin betekent dit vrij weinig voor de mogelijke bullrun aangezien het open interest niet perse een indicatie van het marktsentiment is.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie