Timo Bult Timo Bult
04/02/2021 09:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2021 09:04

Bitcoin (BTC) massa-adoptie aanstaande? PayPal laat klanten binnenkort met crypto betalen bij winkels

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) massa-adoptie aanstaande PayPal laat klanten binnenkort met crypto betalen bij winkels

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

PayPal, de gigantische betalingsverwerker, gaat binnenkort zijn crypto-dienst uitbreiden. Zodoende zullen gebruikers hun crypto uit kunnen gaan geven bij bijna 30 miljoen winkels wereldwijd. Dit blijkt uit de earnings call voor het vierde kwartaal van 2020.
PayPal kent meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd en verwerkt meer dan $200 miljard aan transacties. Kortom, PayPal is een grote speler op het gebied van online betalingen. In 2020 lanceerde PayPal zijn crypto-dienst waarmee gebruikers onder andere bitcoin (BTC) kunnen kopen, verkopen en bewaren. Dat bleek een groot succes te zijn:

“We zagen ook een uitzonderlijke respons op onze crypto-lancering, […] Het volume aan crypto dat op ons platform werd verhandeld overtrof onze verwachtingen ruimschoots.”

Aldus PayPal CEO Dan Schulman. De CEO voegde daaraan toe: “We investeren aanzienlijk in onze nieuwe crypto-, blockchain- en digitale valuta unit.” PayPal is dus nog lang niet klaar met zijn crypto-avontuur.
Het bedrijf overtrof de verwachtingen voor het vierde kwartaal. Zo werd verwacht dat er een stijging van 3,87% zou plaatsvinden betreft het aantal accounts naar 375 miljoen. Daarnaast werd verwacht dat de waarde van verwerkte transacties met 8% zou groeien naar $266,8 miljard.
Wellicht mede als gevolg van zijn nieuwe crypto-dienst steeg het aantal accounts tot zelfs 377 miljoen. Het transactievolume steeg naar $277 miljard, wat dus tevens de verwachtingen overtrof.
Binnenkort zal “Buy, Hold, and Sell Cryptocurrencies,” zoals PayPal het zelf noemt, uitgebreid worden naar de populaire betalingsapp Venmo en ook de internationale markten. Tevens zal binnenkort met crypto kunnen worden betaald bij de 29 miljoen ondernemers die bij PayPal zijn aangesloten.
Gisteren werd nog bekend dat de populaire cryptocurrency exchange Binance zijn eigen betalingsapp gaat lanceren. De beurs lijkt hiermee de concurrentie aan te willen gaan met PayPal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie