Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
14/10/2020 16:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2020 16:56

Bitcoin (BTC) peer-to-peer exchange LocalBitcoins geblokkeerd door Russische overheid

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) peer-to-peer exchange LocalBitcoins geblokkeerd door Russische overheid

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De overheid van Rusland heeft besloten om de peer-to-peer (P2P) exchange LocalBitcoins te verbieden. De exchange zou informatie hebben verspreid over het kopen en verkopen van bitcoin (BTC) in het land en mag hierom niet meer in het land opereren. Russische autoriteiten hebben het portaal naar de exchange onklaar gemaakt. Dit blijkt uit een artikel van Decrypt.
Rusland is wat bitcoin betreft een van de belangrijkste markten in de sector. Echter lijkt de overheid er een hoop aan te doen om transacties te blokkeren. Roskomnadzor, een Russisch telecommunicatiebedrijf, heeft alle diensten geblokkeerd van en naar LocalBitcoins. Dit is een flinke tegenslag voor LocalBitcoins aangezien er veel verkeer vanuit het land plaatsvond.
Op het moment dat je vanuit Rusland verbinding probeert te maken met de exchange komt er een melding in beeld. Dit is een lege pagina opgevolgd door een overheidsmelding. De enige manier om dit te omzeilen is door gebruik te maken van een Virtual Private Network (VPN) verbinding.
Ondanks de blokkade lijkt het erop dat Russische traders nog steeds actief zijn op het platform. Ook de advertenties die op het platform geplaatst werden vanuit Rusland draaien nog door. Het lijkt erop dat investeerders al redelijk voorbereid waren op de censuur van de Russische overheid. En dat is niet gek aangezien Roskomnadzor vier jaar geleden ook al een blokkade op LocalBitcoins zette. Naast LocalBitcoins is Binance eerder ook geblokkeerd door Rusland. Echter kondigde ze onlangs aan dat zij van de zwarte lijst zijn gehaald
Volgens Rusland verspreidde LocalBitcoins illegale informatie aan hun publiek. Op 21 juli 2020 kondigde het land daarom al mogelijke restricties aan. De blokkades kwamen toevalligerwijs overeen met de nieuwe implementaties van crypto regulaties in het land. Ondanks dat het bezitten van bitcoin of andere cryptocurrencies niet verboden is, blijft het illegaal om te betalen met bitcoin.
Ondanks de omslachtige verstandhouding met bitcoin is de munt razend populair in het land. Ongeveer 20% van het volume op LocalBitcoins is afkomstig uit Rusland

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie