Home Hoe een VPN helpt je crypto's veilig te houden

Hoe een VPN helpt je crypto’s veilig te houden

Cryptocurrencies worden steeds belangrijker. Wereldwijd raken steeds meer mensen erin geïnteresseerd, omdat er geen derde partij (zoals een bank) aan te pas komt. Je bent je eigen bank en daarmee ook zelf verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid. Er zijn allerlei maatregelen die je kunt nemen om veiliger om te gaan met je cryptomunten, zoals het gebruiken van offline storage en het toepassen van extra beveiliging om in te loggen, maar je kunt nog veel meer doen. Je kunt bijvoorbeeld een virtueel particulier netwerk (VPN) gebruiken om extra veilig met je cryptocurrencies te handelen.

Je crypto extra veilig gebruiken met een VPN

Zoals je weet, werken crypto-transacties middels een blockchain. Daardoor is het moeilijk om te hacken en munten te vervalsen. Maar dat betekent niet dat transacties helemaal veilig en anoniem zijn. Doordat transacties onomkeerbaar zijn, is het voor hackers heel aantrekkelijk om te graven tot ze een slachtoffer hebben gevonden om veel munten buit te maken. Er werd in 2017 al meer dan voor een miljoen bitcoins gestolen. Daarom kun je maar beter extra beveiligingsmaatregelen nemen.

Een VPN gebruiken is een goede eerste stap. Een VPN versleutelt je data wanneer je aan het handelen bent, waardoor het moeilijker is om in te breken tijdens een transactie. Daarnaast verbergt een VPN je IP-adres, waardoor IP-tracking voorkomen wordt. De locatie van je computer wordt daardoor niet gelinkt aan je bitcoin-adres. Op die manier voorkom je ook dat de overheid kan meekijken en kun je echt vrij handelen. Natuurlijk gebruik je deze tips alleen voor legitieme doeleinden en niet om louche transacties te plegen.

Met een VPN kun je ook phishing attacks en het oplopen van malware voorkomen, doordat veel VPN-aanbieders tegenwoordig interne beveiliging bieden. Daarnaast voorkom je dat je cryptomunten worden gelinkt aan je eigen identiteit. Anders kunnen munten alsnog gecompromitteerd worden. Zorg ervoor dat je je keys geheim houdt en niet via communicatie-apps verstuurt.

De combinatie VPN + Crypto: meer anonimiteit online

Nog even over dat linken van crypto aan je identiteit: voor veel mensen is dat een reden om in crypto te handelen; omdat het anoniem is en je naam er niet bij staat. Maar zo anoniem ben je eigenlijk niet. Tijdens het verplaatsen van sommige cryptocurrencies (waaronder bitcoin) wordt toch een IP-adres geregistreerd, waardoor individuen te traceren zijn. Met een VPN geniet je online meer anonimiteit.

Gebruik je ook nog eens munten als monero (XMR) of zcash (ZEC), dan ben je nog anoniemer. Blockchain-adressen worden publiek opgeslagen, en als je adres wordt gelinkt aan je identiteit, kun je een doelwit worden. Zeker als je een hoop geld virtueel hebt opgeslagen.

In sommige landen staat de overheid het niet aan dat steeds meer mensen virtueel geld hebben. Daarom verbieden ze het, of worden hoge belastingen gehanteerd. Terwijl de cryptomarkt groeit, probeert de overheid meer maatregelen te nemen om transacties te traceren. Een VPN helpt je om anoniemer te blijven. Als je niets te verbergen hebt, zou het prima zijn dat de overheid je kan traceren, zou je denken. Maar toch wil je niet dat allerlei informatie zomaar op straat zou kunnen komen te liggen. En alles te weten maakt niet gelukkig, toch?

 

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.045,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.767,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.841,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.863,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.876,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...