Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) peer-to-peer handelsvolume in Afrika bereikt record in aanloop naar halving

Volgens data die Useful Tulips publiceerde is het peer-to-peer bitcoin (BTC) handelsvolume op het Afrikaanse continent flink toegenomen. Vooral op de platforms Localbitcoins en Paxful is de toename goed te zien. Het lijkt er dus op dat veel Afrikaanse traders bitcoin aan het inslaan zijn ten aanzien van de aanstaande halving die over iets meer dan drie dagen zal plaatsvinden.

Momenteel is het totaal volume binnen deze markt ongeveer $10 miljoen, waardoor er een all-time high in volume bereikt is. Deze markten bevinden zich voornamelijk onder de Sahara waarvan Nigeria de grootste markt omvat. Nigeria zette deze week een record neer betreft het volume van $7,2 miljoen verdeeld over Localbitcoins en Paxful.

- Advertentie -

Kenia zette ook een record in volume neer met een totaal volume van $1,6 miljoen. Ghana stond wat volume betreft op de vierde plaats met ruim $800.000. Andere landen in Afrika maakten ook indruk, er werd op regionale plekken ook een toename in volume waargenomen.

Door de forse stijging in het handelsvolume is Sub Sahara Afrika wat volume betreft Latijns Amerika voorbij gegaan. Afrika staat daarmee op de tweede plek wat betreft de peer-to-peer handel in bitcoin. Ondanks de flinke stijging is het totaal volume slechts minder dan de helft van het volume in Noord-Amerika, wat momenteel een totaal wekelijks volume behaald van $25,6 miljoen.

Afrika kan een belangrijke rol gaan spelen in de adoptie van crypto. Op het continent zijn betalingen vaak nog een groot obstakel voor ondernemers om van de grond te komen. Twitter CEO Jack Dorsey gelooft dan ook dat vooral Afrika baat zal hebben bij een makkelijkere manier om geld te verplaatsen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.628,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.656,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.681,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.689,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.742,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.628,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.656,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.681,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.689,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.742,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...