Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
08/05/2020 09:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2020 09:20

Bitcoin (BTC) peer-to-peer handelsvolume in Afrika bereikt record in aanloop naar halving

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) peer-to-peer handelsvolume in Afrika bereikt record in aanloop naar halving

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens data die Useful Tulips publiceerde is het peer-to-peer bitcoin (BTC) handelsvolume op het Afrikaanse continent flink toegenomen. Vooral op de platforms Localbitcoins en Paxful is de toename goed te zien. Het lijkt er dus op dat veel Afrikaanse traders bitcoin aan het inslaan zijn ten aanzien van de aanstaande halving die over iets meer dan drie dagen zal plaatsvinden.
Momenteel is het totaal volume binnen deze markt ongeveer $10 miljoen, waardoor er een all-time high in volume bereikt is. Deze markten bevinden zich voornamelijk onder de Sahara waarvan Nigeria de grootste markt omvat. Nigeria zette deze week een record neer betreft het volume van $7,2 miljoen verdeeld over Localbitcoins en Paxful.
Kenia zette ook een record in volume neer met een totaal volume van $1,6 miljoen. Ghana stond wat volume betreft op de vierde plaats met ruim $800.000. Andere landen in Afrika maakten ook indruk, er werd op regionale plekken ook een toename in volume waargenomen.
Door de forse stijging in het handelsvolume is Sub Sahara Afrika wat volume betreft Latijns Amerika voorbij gegaan. Afrika staat daarmee op de tweede plek wat betreft de peer-to-peer handel in bitcoin. Ondanks de flinke stijging is het totaal volume slechts minder dan de helft van het volume in Noord-Amerika, wat momenteel een totaal wekelijks volume behaald van $25,6 miljoen.
Afrika kan een belangrijke rol gaan spelen in de adoptie van crypto. Op het continent zijn betalingen vaak nog een groot obstakel voor ondernemers om van de grond te komen. Twitter CEO Jack Dorsey gelooft dan ook dat vooral Afrika baat zal hebben bij een makkelijkere manier om geld te verplaatsen.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie