Timo Bult Timo Bult
13/05/2021 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2021 17:36

Bitcoin (BTC) prijs crasht onder $50.000: Binance onderzocht door Amerikaanse justitie

Nieuws
Bitcoin (BTC) prijs crasht onder $50.000 Binance onderzocht door Amerikaanse justitie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Alsof het negatieve nieuws dat Tesla geen bitcoin (BTC) meer accepteert niet genoeg was! Zojuist is bekend geworden dat de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, Binance, onderzocht wordt door het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Amerikaanse belastingdienst. Het nieuws komt weer als een schok met de bitcoin prijs die verder naar beneden crasht.

Binance is eigenlijk een beetje de Google van de cryptowereld. Het heeft enorm veel klanten, allerlei verschillende producten en platformen waarvan het handelsplatform de grootste is. En nu heeft Binance dus een onderzoek aan zijn broek gekregen, zo meldt Bloomberg Crypto.

Het onderzoek zou draaien om mogelijke belastingontduiking en het witwassen van geld. Echter moet hierbij gezegd worden dat er nog geen duidelijke aanklacht tegen Binance ligt en dat het dus enkel om een onderzoek gaat. Binance CEO Changpeng Zhao doet het nieuws dan ook af als Fear, Uncertainty and Doubt (FUD).

“Zoveel FUD vandaag.
Het is pijnlijk voor sommigen, een kans voor anderen.”

Jessica Jung, woordvoerder van de exchange, stelt in een reactie aan Bloomberg dat Binance zijn verplichtingen altijd zeer serieus heeft genomen en samenwerkt met de instanties in kwestie:

“We nemen onze wettelijke verplichtingen zeer serieus en werken samen met regelgevende instanties en wetshandhavers. […] We hebben hard gewerkt om een robuust nalevingsprogramma op te zetten dat antiwitwasprincipes en -tools bevat die door financiële instellingen worden gebruikt om te detecteren en verdachte activiteiten aanpakken.”

Zoals gezegd gaat het dus nog enkel om een onderzoek. In maart dit jaar kwam er ook al dergelijk nieuws naar buiten. Toen ging het om de Commodity Future Trading Commission (CFTC) die de beurs zou onderzoeken. Daar kwam uiteindelijk niets uit naar voren.

Terwijl bitcoin vandaag nog redelijk stand wist te houden rond de $50.000 na de crash veroorzaakt door het Tesla nieuws, zakt de BTC koers door dit nieuws alsnog verder terug. De kans is aannemelijk dat verdere dalingen in het verschiet liggen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie