Timo Bult Timo Bult
13/05/2021 16:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2021 16:53

Cardano (ADA) naar nieuwe ATH door dit gerucht? Bitcoin (BTC) rond $50.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cardano (ADA) naar nieuwe ATH door dit gerucht Bitcoin (BTC) rond $50.000

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Tesla stopt met het accepteren van bitcoin (BTC) als betaalmiddel. Met deze melding kwam Tesla CEO Elon Musk gisteravond aanzetten. Dit zorgde uiteraard voor een paniekreactie op de markt met bitcoin dat relatief ver onder de $50.000 dipte. Hoe staat de markt er nu voor?

Bitcoin (BTC) toont mogelijk bullish teken op dagelijkse grafiek

Zoals te zien op de grafieken zat bitcoin al sinds gisterochtend vroeg in een neerwaartse trend. De tweet van Musk versnelde deze neerwaartse beweging waarmee bitcoin binnen drie uur tijd bijna $9.000 in waarde verloor. Die dip werd al gauw opgekocht en bitcoin handelde zodoende de rest van de dag rond de $50.000.

Op de uurlijkse grafiek is mogelijk een bear pennant patroon te zien, een mogelijk teken dat er nog een verdere daling in kan zitten op de korte termijn. Op de dagelijkse grafiek zien we daarentegen een bullish divergence op de Relative Strength Index (RSI). Ook hier is echter nog ruimte voor een verdere daling voordat deze divergence geïnvalideerd zou worden.

De vraag is of het negatieve nieuws omtrent Tesla roet in het eten gooit voor de komende periode. Toch is het feit dat Tesla zijn bitcoin-investering wel vasthoudt een klein lichtpuntje.

Cardano (ADA) vestigt nieuwe ATH

Binnen de top 10 zien we eigenlijk alleen maar dalers. Twee altcoins wisten de afgelopen 24 uur wel te stijgen; cardano (ADA) en polkadot (DOT). Cardano vestigde zelfs een nieuw prijsrecord van $1,96 na in de afgelopen 24 uur met 13% in waarde zijn gestegen!

Waar deze grote stijging opeens vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Mogelijk heeft het te maken met het feit dat Tesla andere cryptocurrencies overweegt te accepteren. De Cardano Foundation haakte hier gauw op aan door in een reeks Twitterberichten uit te leggen waarom ADA een perfecte kandidaat is:

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement