Kevin Schijven Kevin Schijven
26/09/2020 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2020 13:05

Bitcoin exchange KuCoin gehackt, minstens $150 miljoen aan BTC, ETH en meer gestolen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange KuCoin gehackt, minstens $150 miljoen aan BTC, ETH en meer gestolen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

KuCoin, een grote cryptocurrency-exchange uit Singapore, is gehackt. Naar verluidt zijn minstens $150 miljoen aan verschillende cryptocurrencies van de beurs gestolen.
Het incident begon met meldingen van gebruikers dat zij hun geld niet van de beurs konden opnemen. Johnny Lyu, CEO van KuCoin, hield kort daarna een livestream om enkele details over het incident vrij te geven.


Lyu bevestigt dat bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en andere ERC-20 tokens zijn gestolen, al vertelt hij niet om hoeveel het precies gaat. Volgens gegevens van Etherscan is er minstens 11.484 ether, ter waarde van ongeveer $4 miljoen, verplaatst. Tevens zijn er $150 miljoen aan andere ERC-20 tokens verplaatst.
Het gaat hier voornamelijk om minder bekende cryptocurrencies als Chroma, Gladius, Ocean en Hawala. Er zitten ook enkele decentralized finance (DeFi) tokens tussen als YFI, OMG en Maker. Het is echter onbekend hoeveel bitcoin er gestolen is.
Verder meldt Lyu dat de hackers toegang hadden gekregen tot de hot wallets van de beurs doordat ze de private keys in handen hadden. De fondsen in zogeheten cold storage wallets, die niet verbonden zijn met het internet, zijn veiliggesteld, meldt de beurs.
KuCoin meldt dat enige verliezen onder gebruikers gedekt zullen worden door het verzekeringsfonds van de beurs. Verdere details over het incident zijn echter nog onbekend.
Cybersecurityexpert Rich Sanders meldt overigens dat er wellicht nog veel meer gestolen is uit de beurs. Ook twijfelt hij aan het bestaan van deze verzekeringsfonds.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie