Roy van Krieken Roy van Krieken
19/09/2021 07:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2021 07:33

Bitcoin kopen met PayPal? Voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk is dit vanaf nu mogelijk

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin kopen met PayPal? Voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk is dit vanaf nu mogelijk

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een tijdje terug had de grote internet betalingsprovider PayPal aangekondigd dat zij voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk bepaalde nieuwe crypto diensten zouden gaan aanbieden. Gebruikers zouden in staat gesteld worden om vier grote cryptocurrencies te verhandelen op het platform. Dit zijn bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Lancering succesvol

Inmiddels is de lancering van deze nieuwe functionaliteiten succesvol verlopen. PayPal gebruikers in het Verenigd Koninkrijk kunnen vanaf nu deze vier cryptocurrencies kopen, verkopen en vasthouden.

Dit is de eerste keer dat het Amerikaanse bedrijf dergelijke crypto diensten gaat aanbieden voor inwoners buiten de Verenigde Staten. Daar was het al langere tijd mogelijk voor PayPal gebruikers om te handelen in cryptocurrencies op het platform.

Volgens de topman van de blockchain en crypto divisie van PayPal, Jose Fernandez da Ponte, heeft de COVID-19 pandemie een belangrijke rol gespeeld in de uitrol van deze nieuwe stap. Volgens hem heeft de pandemie het bedrijf doen inzien dat een overstap naar digitale valuta van cruciaal belang is en dat hier niet langer mee gewacht moet worden.

Volgens hem zorgt de expertise van PayPal er ook voor dat miljoenen Britten nu toegang hebben tot een veilige en legale manier van handelen in crypto. Daarnaast geeft hij aan dat PayPal er alles aan doet om aan de regels van de overheid te voldoen.

Advertentie

PayPal en Europa

Door deze nieuwe stap van PayPal lijkt het niet onwaarschijnlijk dat een verdere uitbreiding naar landen binnen de Europese Unie aanstaande is. Uiteraard heeft PayPal al miljoenen klanten in Europa en de interesse in crypto is groot hier.

PayPal heeft zelfs al een crypto team samengesteld in Ierland wat de mogelijkheden voor een dergelijke nieuwe ontwikkeling zijn. 

Een ding is zeker; PayPal erkent de potentie van de wereld van cryptocurrencies en deinst hier niet voor terug. Integendeel, PayPal doet er alles aan om marktleider te blijven op het gebied van betalingen. De tijd zal uitwijzen wanneer PayPal crypto diensten naar Nederland en andere landen binnen de EU zal brengen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie