Kevin Schijven Kevin Schijven
27/04/2021 18:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2021 18:47

Bitcoin verdienen met je creditcard? Gemini lanceert samen met Mastercard betaalkaart

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin verdienen met je creditcard? Gemini lanceert samen met Mastercard betaalkaart

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gemini, de bekende cryptocurrency-exchange van de Winklevoss tweeling, gaat binnenkort een creditcard lanceren in samenwerking met Mastercard. Dat kondigen de bedrijven op 27 april aan:

Met deze Gemini Credit Card kunnen klanten crypto als bitcoin (BTC) verdienen in de vorm van een zogeheten “cashback” elke keer als ze hun creditcard gebruiken om te betalen.

Deze beloning zal onmiddellijk op je rekening verschijnen, meldt het persbericht, en zal 3% zijn op uitgaven bij restaurants, 2% voor boodschappen en 1% voor alle andere producten. Naast bitcoin, kun je de beloning ook ontvangen als ethereum (ETH) of als een van de 30 andere crypto die Gemini ondersteunt.

De creditcard zal waarschijnlijk ergens deze zomer uitgebracht worden in de Verenigde Staten. Gemini meldt dat al 140.000 mensen in de rij staan die als eerst hun kaart zullen ontvangen. De crypto-beurs onthulde al eerder dit jaar plannen voor een dergelijke creditcard.

“Naarmate meer consumenten het crypto-ecosysteem willen betreden, biedt de Gemini-creditcard hen een gemakkelijke toegang en een moeiteloze manier om crypto te verdienen zonder hun dagelijkse bestedingspatroon te veranderen.

Mastercard blijft evolueren en voldoet aan de eisen van zowel de industrie als de consument, en zet zich in voor de crypto-sector. We zijn verheugd om met hen samen te werken aan onze eerste realtime crypto-beloningskaart, waarmee we verder helpen om crypto mainstream te maken.”

Aldus Tyler Winklevoss, CEO van Gemini. De Winklevoss tweeling zijn voornamelijk bekend van de Facebook rechtszaak. Het boek en de film over deze rechtszaak krijgen een vervolg met de tweeling genaamd “Bitcoin Billionaires.” Mastercard kondigde in februari aan dat het dit jaar crypto zal ondersteunen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie