Ivo Melchers Ivo Melchers
04/06/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2023 08:00

Bitcoin wallet gehackt, gebruikers melden miljoenen crypto verlies

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin wallet hack groter dan gedacht: ruim $100 miljoen gestolen

Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Sinds gisteravond zijn er veel tweets te vinden van gebruikers van Atomic Wallet, een zogenoemde self-custody crypto wallet, die melden dat hun crypto-portfolio wordt geplunderd. Terwijl de crypto-verliezen enorme porties aannemen heerst er momenteel een gevoel van machteloosheid en onzekerheid onder de slachtoffers van Atomic Wallet.

Strijd tegen influencers van failliete cryptobeurs FTX breidt zich uit
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Zorgen omtrent Atomic Wallet

Atomic Wallet werd in 2017 gelanceerd en telt momenteel een totaal van vijf miljoen gebruikers wereldwijd als we de website moeten geloven. Cryptocurrencies als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en cardano (ADA) worden ondersteund.

De wallet is toegankelijk via desktop en is tevens als app te downloaden in zowel de App Store als de Google Play Store. Zoals eerder vernoemd is het een self-custody wallet wat betekent dat de gebruiker zelf de private keys in handen heeft in plaats van een centrale entiteit zoals een crypto exchange.

Gisteravond bracht het team achter de wallet het nieuws naar buiten dat er meldingen binnen waren gekomen van gecompromitteerde wallets. In de tweet werd er aangegeven dat ze er momenteel alles aan doen om de situatie te onderzoek en dat ze de community op de hoogte zullen houden.

https://twitter.com/AtomicWallet/status/1664946301815910400?t=NAKW7B_FLx1oOuw37unEBQ&s=35

On-chain speurneus ZachBTX, bekend om het opsporen van gestolen fondsen en het helpen van gehackte projecten, neemt bovendien deel aan het onderzoek. Gebruikers die lieten weten hun crypto te hebben verloren, werden door ZachBTX dan ook gevraagd om de transactie-hash­ met hem te delen.

Wu Blockchain zei in een tweet dat het mogelijk om een supply chain-aanval gaat, waarbij hackers knoeien met de softwarebroncode op de server zodat gewone gebruikers deze kunnen downloaden. Dit heeft te maken met het feit dat de officiële website een grote update is ondergaan.

$14 miljoen aan crypto gestolen

ZachBTX liet tevens weten dat er inmiddels al minimaal 14 miljoen dollar aan crypto-activa zou zijn gestolen. Dit cijfer is gebaseerd op de slachtoffers die contact met hem hebben opgenomen en transactiegegevens hebben gedeeld. Hij schat echter dat alle slachtoffers tezamen minimaal 20 miljoen dollar aan crypto zijn kwijtgeraakt.

De grootste individuele slachtoffer die tot nu toe is waargenomen heeft een totaal van 2,8 miljoen USDT verloren. Volgens ZachBTX zijn er meerdere verliezen van honderdduizenden dollars over verschillende blockchains.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie