Rico Engelbarts
05/01/2019 09:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2019 09:02

Bitcoin wallet Mycelium voegt zich bij protocol voor wallet-interoperabiliteit

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bitcoin_wallet_mycelium_voegt_zich_bij_protocol_voor_wallet-interoperabiliteit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens de website van de Foundation for Interwallet Operability heeft de Bitcoin wallet Mycelium zich bij de organisatie gevoegd. Andere wallets die zich eerder bij de organisatie voegden zijn: BRD, KeepKey, Coinomi en de cryptocurrency exchange ShapeShift.
De Foundation of Interwallet Operability is de organisatie achter het FIO-protocol. Het protocol “biedt een verbeterde laag met gebruiksmogelijkheden voor bestaande en toekomstige wallets en exchanges”. Het uiteindelijke doel is om het gebruik van blockchain en crypto te stimuleren door wallets en exchanges gebruiksvriendelijker te maken.
Het FIO-protocol, dat wordt ontwikkeld door Dapix, zal universele wallet-adressen realiseren. Dus wanneer twee gebruikers gebruikmaken van twee verschillende wallets, die beide het FIO-protocol ondersteunen, dan kunnen zij met gemak crypto naar elkaar verzenden. De adressen zullen “human readable” zijn, wat betekent dat ze uit echte woorden bestaan in plaats van een willekeurige code.
Wanneer een gebruiker een FIO-adres registreert dan krijgt diegene een private key, net zoals je die krijgt bij andere wallets. Dit betekent dat de gebruiker die key kan verhuizen naar andere wallets die het protocol ondersteunen. De gebruiker is de enige die deze key bezit, en moet daarom dus adequate beveiligingsmaatregelen nemen om deze te beschermen.
Alexander Kuzmi, oprichter van Mycelium zei in een persverklaring:

Lid worden van de FIO en daarmee het FIO-protocol ondersteunen is logisch omdat we denken dat het een belangrijke mijlpaal zal zijn in de bredere acceptatie van cryptocurrencies. We kijken er naar uit om mee te helpen om dit project zo succesvol mogelijk te maken.

In de onderstaande video wordt het protocol gedemonstreerd met de BRD-wallet, die het protocol eerder implementeerde:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie