Rico Engelbarts
03/05/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2019 06:00

Bitcoin whale verplaatst ruim $214 miljoen aan bitcoin voor slechts $4 aan transactiekosten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_whale_verplaatst_ruim_214_miljoen_dollar_aan_bitcoin_voor_slechts_4_dollar_aan_transactiekosten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De oude bekende bitcoin whale “Loaded” heeft weer een groot bedrag aan bitcoins verstuurd. De transactie kenmerkt nog maar eens de voordelen die een cryptocurrency als bitcoin biedt wanneer het op het versturen van geld aankomt.
Loaded verstuurde namelijk ruim 40.000 BTC, wat nu ruim $214 miljoen waard zou zijn, naar een ander bitcoin adres. Loaded heeft al jaren 40.000 bitcoins in zijn of haar bezit, en heeft de bitcoins al meerdere keren verplaatst.
Het bijzondere aan de transactie is dat de whale slechts $3.93 aan transactiekosten hoefde te betalen. Door gebruik te maken van een SegWit-adres, kon Loaded de transactiekosten zo laag houden.
SegWit-adressen, dit zijn BTC-adressen die beginnen met “bc1”, maken namelijk gebruik van “Segregated Witness”-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om meer transacties in een block te stoppen. Normaal gesproken is een block in de Bitcoin blockchain maximaal 1MB, met SegWit kan dat 4MB zijn.
Dit betekent dat SegWit-gebruikers lagere transactiekosten betalen aangezien meer transacties tegelijk kunnen worden geverifieerd door de miners in het netwerk.
Zonder dat een derde partij de transactie hoefde na te kijken kon Loaded dus voor een prikkie ruim $200 miljoen, met een klik op de knop, rechtstreeks naar iemand verzenden. En dat is waarom bitcoin ook wel “de toekomst van het geld” wordt genoemd.
In maart bleek uit verschillende analyses dat een andere bekende whale klaar zou zijn met het verkopen van zijn bitcoins. De whale verplaatste ruim 60.000 BTC vanuit zijn wallet, en verkocht de bitcoins mogelijk om zijn winsten te verzilveren.
Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie