bitcoin_whale_verplaatst_ruim_214_miljoen_dollar_aan_bitcoin_voor_slechts_4_dollar_aan_transactiekosten

Bitcoin whale verplaatst ruim $214 miljoen aan bitcoin voor slechts $4 aan transactiekosten

De oude bekende bitcoin whale “Loaded” heeft weer een groot bedrag aan bitcoins verstuurd. De transactie kenmerkt nog maar eens de voordelen die een cryptocurrency als bitcoin biedt wanneer het op het versturen van geld aankomt.

Loaded verstuurde namelijk ruim 40.000 BTC, wat nu ruim $214 miljoen waard zou zijn, naar een ander bitcoin adres. Loaded heeft al jaren 40.000 bitcoins in zijn of haar bezit, en heeft de bitcoins al meerdere keren verplaatst.

Het bijzondere aan de transactie is dat de whale slechts $3.93 aan transactiekosten hoefde te betalen. Door gebruik te maken van een SegWit-adres, kon Loaded de transactiekosten zo laag houden.

Advertentie

SegWit-adressen, dit zijn BTC-adressen die beginnen met “bc1”, maken namelijk gebruik van “Segregated Witness”-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om meer transacties in een block te stoppen. Normaal gesproken is een block in de Bitcoin blockchain maximaal 1MB, met SegWit kan dat 4MB zijn.

Dit betekent dat SegWit-gebruikers lagere transactiekosten betalen aangezien meer transacties tegelijk kunnen worden geverifieerd door de miners in het netwerk.

Zonder dat een derde partij de transactie hoefde na te kijken kon Loaded dus voor een prikkie ruim $200 miljoen, met een klik op de knop, rechtstreeks naar iemand verzenden. En dat is waarom bitcoin ook wel “de toekomst van het geld” wordt genoemd.

In maart bleek uit verschillende analyses dat een andere bekende whale klaar zou zijn met het verkopen van zijn bitcoins. De whale verplaatste ruim 60.000 BTC vanuit zijn wallet, en verkocht de bitcoins mogelijk om zijn winsten te verzilveren.

Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.626,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.618,59 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€6.660,79 Kopen
3
3
SATOS
Reviewed
€6.676,38 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€6.679,43 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.692,38 Kopen
Laatste nieuws