Rico Engelbarts
14/10/2018 09:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2018 09:36

Bitfinex failliet? Bitcoin en Tether reageren!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Rechter: Openbaar aanklager New York bevoegd voor Bitfinex zaak

Foto: tocak/Shutterstock

In haar zesjarige geschiedenis is de Hongkongse cryptocurrency beurs Bitfinex niet vreemd van enige controverse. Op het moment gaat het gerucht dat het volgende schandaal alweer op de loer ligt; een waarbij veel investeerders zich afvragen wat de volgende stap zal zijn voor het bedrijf
In een recente rapport van Bloomberg werd bekend dat de in Puerto Rico gebaseerde Noble Bank rond begin oktober tegen financiële problemen aan liep. De bank werd hierbij geforceerd om klanten te moeten laten gaan, waaronder Bitfinex en Tether (USDT).
Hoewel deze berichtgeving op zichzelf geen groot nieuws zou zijn voor menig crypto bedrijf, is het opmerkelijk in Bitfinex’ geval. Het bedrijf heeft in het verleden namelijk al vaker gewisseld van bank. Veel bank partners wilden zich vaak dan ook niet associëren met Bitfinex.
Stortingen in euro, yen, en pond werden ook direct nadat het nieuws naar buiten kwam stopgezet. Bitfinex was als gevolg haastig op zoek naar een nieuwe bank partner. Larry Cermak van The Block kwam er op zaterdag achter dat het bedrijf een account wist op te zetten bij HSBC onder een zogeheten ‘shell account’. Echter was deze relatie van korte duur gezien Bitfinex al op donderdag alle fiat stortingen moest stopzetten op het account.
Het nieuws over het verlies van Noble as bancaire partner leidde al snel tot rumoer op Twitter over een mogelijk faillissement. Dit had tot gevolg dat veel gebruikers hun Bitfinex fiat credit omruilden voor cryptocurrencies
Ondertussen hebben de faillissementsgeruchten en het stoppen van verdere fiat stortingen gezorgd voor een groeiend prijspremium op Bitfinex. Volgens BitMEX research wordt Bitcoin (BTC) op Bitfinex verhandelt tegen een premium van 1,75% ten opzichte van andere exchanges.


Larry Cermak voegde hieraan toe dat niet alleen Bitfinex, maar dat alle beurzen die Tether ondersteunen inmiddels een premium zien. Dit ten gevolge van de USDT dump op de platformen:


Bitfinex laat weten dat het verwacht binnen een week de zaak te hebben opgelost. Echter kan een faillissement grote gevolgen hebben voor de crypto wereld; niet zozeer door het verlies van Bitfinex zelf maar wel door de gevolgen van het instorten van Tether. Voor nu blijft het echter afwachten of Bitfinex de zaak kan herstellen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie