Rico Engelbarts
25/10/2018 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2018 18:20

Bitfinex noemt beschuldigingen over Tether-handelsvolume ‘FUD’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bitfinex_noemt_beschuldigingen_over_tether_handelsvolume_FUD

Foto: tocak/Shutterstock

Cryptocurrency-exchange Bitfinex ontkent de beschuldigingen omtrent het publiceren van valse cijfers in handelsvolume van Thether (UDST).
Coindesk, een crypto-media website, beschuldigde Bitfinex ervan dat haar Application Programming Interface (API) data zou sturen naar CoinMarketCap, een website die de koersen en marktkapitalisatie bijhoudt van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, over een UDST/USD handelspaar die niet zou bestaan:


Coindesk impliceert dat, omdat er geen UDST/USD handelspaar is op Bitfinex, dat de exchange dit opzettelijk deed om de indruk te wekken dat er handel van groot volume op Bitfinex plaatsvond.
In een bericht op Twitter heeft Bitfinex de beschuldigingen weerlegd:


Bitfinex geeft aan dat de cijfers het totaal zijn van het aantal stortingen en opnamen, niet van het handelsvolume. CoinMarketCap zou de API verkeerd hebben uitgelezen. Tevens geeft Bitfinex aan dat zij geen valse cijfers deelt en dat dit weer een voorbeeld is van anti-Bitfinex/Thether ‘FUD’ (Fear, Uncertainty and Doubt, oftewel angst, onzekerheid en twijfel); een strategie waarbij desinformatie omtrent een ander wordt verspreid omwille van eigen gewin.
Coindesk antwoordde op haar beurt dat er meerdere malen om uitleg is gevraagd voordat het artikel en het Twitter-bericht online werden geplaatst. Tevens geeft Coindesk aan dat CoinMarketCap ook meerdere malen om een verklaring heeft gevraagd:


Bitfinex en Tether hebben al vaker onder vuur gelegen dit jaar. Onlangs gingen er nog geruchten dat de exchange failliet zou gaan toen de exchange en de cryptocurrency haar bancaire partner verloor; wat overigens niet de eerste keer was.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie