Ivo Melchers Ivo Melchers
15/01/2024 13:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2024 11:53

Bitvavo domineert Europese markt, laat giganten achter zich

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo domineert Europese markt, laat giganten achter zich

Foto: Bitvavo

De Nederlandse crypto exchange Bitvavo toont zijn dominantie op de Europese cryptomarkt. De grootste cryptobeurs van ons land behaalde in het afgelopen jaar de hoogste cumulatieve eurovolumes. Bovendien is het spotmarktaandeel gestegen tot indrukwekkende hoogtes, en worden grote namen uit de industrie overtroffen

Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je via de onderstaande knop een account bij Bitvavo aanmaakt.

Pak 10 euro gratis

Enorm fonds stopt $100 miljoen in populaire altcoin
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto exchange Bitvavo overtreft Kraken

Crypto onderzoeksbureau Kaiko heeft in een nieuw rapport, genaamd ‘The State of the European Crypto Market’, de Europese cryptomarkt onder de loep genomen.

Bitvavo is samen met een handjevol andere exchanges, Kraken, Coinbase, Bitstamp en Binance, goed voor meer dan 98 procent van het totale handelsvolume in euro’s. In totaal zouden er 16 platformen zijn die de handel in euro aanbieden.

Van de vijf marktleiders springt Bitvavo eruit als de meest dominante speler. Wat betreft het cumulatieve eurovolume in 2023, is Bitvavo de absolute koploper met meer dan 34 miljard dollar.

Het cumulatieve eurovolume van het afgelopen jaar verwijst naar de totale waarde van alle euro-transacties die gedurende 2023 zijn uitgevoerd. De Amerikaanse exchange Kraken, die al sinds 2011 actief is, hijgt in de nek van Bitvavo met een totaal van 25 miljard euro..

In december eiste Bitvavo met 50,5 procent van de totale spot volumes veruit het grootste marktaandeel op, gevolg door Kraken met 22,4 procent.

De CEO van Bitvavo, Mark Nuvelstijn, reageert verheugd op de mooie cijfers:

“We zijn er trots op dat we de go-to-market zijn voor EUR-spotvolumes. Dit weergeeft onze positie in de voorhoede van de handel in digitale valuta”.

Advertentie

Bitcoin DCA bij Bitvavo

De toevoeging van de langverwachte DCA-functie aan het platform van Bitvavo werd vorige week gemeld op Crypto Insiders. Hiermee kunnen gebruikers volledig geautomatiseerd de populaire dollar-cost averaging (DCA) strategie toepassen, waarbij je periodiek een vast bedrag in crypto, zoals bitcoin (BTC), investeert.

Wil je net  als de meeste Nederlandse crypto-liefhebbers Bitvavo in gebruik nemen voor het verhandelen van crypto? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie