Timo Bult Timo Bult
08/01/2024 21:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2024 17:52

Wekelijks €10 aan bitcoin kopen in 2023, dit is het resultaat

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Wekelijks €10 aan bitcoin kopen in 2023, dit is het resultaat

Foto: Holger Kleine/Shutterstock

Wie al wat langer meedraait in de cryptowereld, heeft vast en zeker weleens gehoord van “dollar-cost averaging (DCA)”. Dit houdt in dat een investeerder periodiek crypto, zoals bitcoin (BTC), aankoopt. Wat had deze strategie je in 2023 opgeleverd wanneer je elke week 10 euro aan bitcoin had gekocht?

Sinds kort heeft cryptobeurs Bitvavo een eigen DCA-functie. Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je via de onderstaande knop een account bij Bitvavo aanmaakt.

Pak 10 euro gratis

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

10 euro bitcoin per week

De DCA-strategie is zeer populair onder investeerders. Dat komt onder andere omdat het minder stressvol is dan andere strategieën, zoals het proberen te timen van de markt. Niemand weet wanneer een crypto koers gaat stijgen of dalen. Het inkopen op een willekeurig moment en er vervolgens verder niet meer naar omkijken kan die stress wegnemen.

Ook is de strategie fijn voor diegene die niet meteen 10.000 euro op zijn of haar spaarrekening heeft staan om te investeren. Het splitst het investeren op in makkelijk te managen kleinere delen.

Het is dus een strategie die vooral interessant is voor investeerders die voor de lange termijn in crypto willen blijven zitten. Maar wat kan de strategie een investeerder opleveren?

Wanneer je vorig jaar elke week een tientje aan bitcoin zou hebben gekocht, dan had je nu in totaal 520 euro geïnvesteerd. Deze 520 euro aan investeringen zou op 31 december 770 euro waard zijn geweest. Dat is een toename van 48%.

Dat is een redelijk resultaat gezien het feit we naast enorme pieken, ook enorme dalen hebben gezien. Wel had je als investeerder een flinke portie geduld nodig in 2023. Pas in de laatste twee maanden begon dit portfolio namelijk pas echt hard in waarde te stijgen, zoals te zien op de onderstaande grafiek.

Het verloop wanneer je 10 euro per week had geïnvesteerd in 2023. – Bron: CryptoDCA.

Bitcoin stijgt of daalt soms hard. Vanwege deze volatiliteit kiezen veel investeerders er dan ook voor om een simpele, minder stressvolle strategie toe te passen. Uiteraard is het van belang te begrijpen dat de bovenstaande berekening is gebaseerd op het verleden. En zoals altijd bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst.

Advertentie

Automatisch bitcoin kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie