Simon Bosch Simon Bosch
13/05/2022 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2022 06:00

Bitvavo oprichters in Quote’s Top 100 Jonge Miljonairs 2022

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo oprichters in Quote’s Top 100 Jonge Miljonairs 2022

Foto: Bitvavo

Elk jaar brengt Quote een reeks lijsten uit met de meest vermogende mensen van de wereld. Ook voor Nederland maakt het tijdschrift deze lijsten. De nieuwste editie heet ‘Top 100 Jonge Miljonairs 2022’, en behandelt alléén Nederlanders. Onder de 100 meest toonaangevende rijke stinkerds bevinden zich de drie oprichters van Bitvavo.

Opvallend: Steeds meer Nederlanders verdienen crypto met Coinbase Earn
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto cowboys

Bitvavo is de grootste cryptocurrency-exchange van de Benelux. Dat is ook niet zo vreemd; door de lage handelskosten, het grote aantal tokens en de uitgebreide gebruikersinterface is het één van de meest toonaangevende handelsplatformen van ons land. Op Bitvavo wordt maandelijks meer dan 10 miljard euro aan digitale activa verhandeld, volgens het platform zelf.

Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse zijn de drie oprichters van Bitvavo. Op welke plek ze staan, meldt Quote niet direct. Daar zul je de uitgebreide lijst voor moeten kopen. Het ging niet alleen maar om durfkapitalisten en om ‘crypto-cowboys’, zoals Quote het drietal noemt.

Verder staan er een hoop topmensen uit een groot aantal andere sectoren in. Er is ook een vrouw in de lijst verwelkomd, en wel Sharon Hilgers van My Jewellery.  Voor de grote Nederlandse DJ’s was (het fiscale jaar van) 2021 minder positief. Door het gebrek aan festivals zagen zij hun vermogen juist dalen.

Advertentie

Ingewikkelde markt

De drie topmannen zijn niet de enigen uit Nederlands elitetroepen die in crypto zitten. Valerio Zeno is inmiddels samen met Bitvavo uitgebreid aan het onderzoeken wat het fenomeen ‘crypto’ precies inhoudt en hoe je er het beste in kunt stappen. Wil je meer weten over Bitvavo? Lees dan ook onze review en exchangepagina.

Een gezonde dosis onderzoek is ook wel nodig, want helaas is crypto een ingewikkelde markt. Anders waren wij er ook niet geweest. Onlangs schreven we hoe een klein team aan oplichters een enorme pump-and-dump heeft uitgevoerd. Dit team, onder leiding van Vasco Rouw, zou daarnaast nog eens zo’n twintig scams hebben opgezet.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie