Tim Kamp Tim Kamp
29/05/2024 10:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2024 10:21

Bitvavo pakt groot uit: crypto gaming in aantocht

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis

Foto: Bitvavo

In mei heeft Bitvavo, de grote Nederlandse cryptobeurs, de ‘Bitvavo Gaming Week’ georganiseerd.

Hierbij lag de focus op de integratie van gaming in de cryptowereld samen met de opkomende Web3-technologie. Afgelopen week stond in het teken van het introduceren van nieuwe gaming-gerelateerde digitale activa en het verkennen van de mogelijkheden die Web3 biedt voor de gaming-industrie​.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Van Web2 naar Web3

De gaming-industrie heeft een lange weg afgelegd, van eenvoudige arcade-games naar complexe online multiplayer-ervaringen. De recente ontwikkelingen in blockchain-technologie en crypto hebben de weg geëffend voor Web3. Dat is een gedecentraliseerde vorm van het internet waarin gebruikers eigendom en controle hebben over hun digitale activa.

De overgang van Web2 naar Web3 markeert een fundamentele verandering in hoe het internet functioneert en hoe gebruikers ermee omgaan. Web2 wordt gekenmerkt door centralisatie, waarbij grote platforms zoals Google en Facebook enorme hoeveelheden gebruikersdata beheren en controleren.

Web3 streeft daarentegen naar decentralisatie door gebruik te maken van blockchain-technologie, waardoor gebruikers volledige controle over hun eigen data en digitale activa hebben. Dit nieuwe internet is gebouwd op principes van veiligheid, privacy, transparantie en interoperabiliteit, wat resulteert in een systeem waarin gebruikers echte eigendom hebben van hun digitale activa.

Advertentie

Cryptogaming komt naar Bitvavo

Voor games in crypto zorgt Web3 voor de toevoeging van play-to-earn games. Dit houdt in dat je door het spelen van een game digitale valuta kunt verdienen. Het is iets waar Bitvavo de afgelopen tijd veel aandacht aan heeft besteed.

Tijdens de Bitvavo Gaming Week werd deze transitie belicht door de introductie van diverse Web3-gamingassets. Een voorbeeld hiervan is Heroes of Mavia (MAVIA), een mobiel Web3 multiplayer strategiespel. Ook werd Vulcan Forged (PYR) geïntroduceerd. Dat is een gaming- en NFT-platform op de netwerken van Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC).

Tot slot zijn Alien Worlds (TLM) en Mines of Dalarnia (DAR) als gaming-assets toegevoegd. Het eerste spel speelt zich af in een digitale economie waarbij spelers door middel van NFT’s tegen elkaar kunnen strijden. In Mines of Dalarnia draait alles om het binnenhalen van zoveel mogelijk RUBY door je tegenstanders te verslaan. Alle bovenstaande munten zijn nu verhandelbaar op Bitvavo.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een van de bovengenoemde gaming-crypto te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

 

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie