Tim Kamp Tim Kamp
29/05/2024 10:18 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2024 10:21

Bitvavo pakt groot uit: crypto gaming in aantocht

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis

Foto: Bitvavo

In mei heeft Bitvavo, de grote Nederlandse cryptobeurs, de ‘Bitvavo Gaming Week’ georganiseerd.

Hierbij lag de focus op de integratie van gaming in de cryptowereld samen met de opkomende Web3-technologie. Afgelopen week stond in het teken van het introduceren van nieuwe gaming-gerelateerde digitale activa en het verkennen van de mogelijkheden die Web3 biedt voor de gaming-industrie​.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Van Web2 naar Web3

De gaming-industrie heeft een lange weg afgelegd, van eenvoudige arcade-games naar complexe online multiplayer-ervaringen. De recente ontwikkelingen in blockchain-technologie en crypto hebben de weg geëffend voor Web3. Dat is een gedecentraliseerde vorm van het internet waarin gebruikers eigendom en controle hebben over hun digitale activa.

De overgang van Web2 naar Web3 markeert een fundamentele verandering in hoe het internet functioneert en hoe gebruikers ermee omgaan. Web2 wordt gekenmerkt door centralisatie, waarbij grote platforms zoals Google en Facebook enorme hoeveelheden gebruikersdata beheren en controleren.

Web3 streeft daarentegen naar decentralisatie door gebruik te maken van blockchain-technologie, waardoor gebruikers volledige controle over hun eigen data en digitale activa hebben. Dit nieuwe internet is gebouwd op principes van veiligheid, privacy, transparantie en interoperabiliteit, wat resulteert in een systeem waarin gebruikers echte eigendom hebben van hun digitale activa.

Advertentie

Cryptogaming komt naar Bitvavo

Voor games in crypto zorgt Web3 voor de toevoeging van play-to-earn games. Dit houdt in dat je door het spelen van een game digitale valuta kunt verdienen. Het is iets waar Bitvavo de afgelopen tijd veel aandacht aan heeft besteed.

Tijdens de Bitvavo Gaming Week werd deze transitie belicht door de introductie van diverse Web3-gamingassets. Een voorbeeld hiervan is Heroes of Mavia (MAVIA), een mobiel Web3 multiplayer strategiespel. Ook werd Vulcan Forged (PYR) geïntroduceerd. Dat is een gaming- en NFT-platform op de netwerken van Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC).

Tot slot zijn Alien Worlds (TLM) en Mines of Dalarnia (DAR) als gaming-assets toegevoegd. Het eerste spel speelt zich af in een digitale economie waarbij spelers door middel van NFT’s tegen elkaar kunnen strijden. In Mines of Dalarnia draait alles om het binnenhalen van zoveel mogelijk RUBY door je tegenstanders te verslaan. Alle bovenstaande munten zijn nu verhandelbaar op Bitvavo.

Hacker stuurt $48 miljoen aan crypto naar beruchte Tornado Cash
Hacker stuurt $48 miljoen aan crypto naar beruchte Tornado Cash

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een van de bovengenoemde gaming-crypto te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

 

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Advertentie