Timo Bult Timo Bult
02/01/2023 17:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2023 17:48

Bitvavo reageert op nieuwe ontwikkeling in schuldenkwestie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo breidt crypto aanbod uit en voegt BNB opnames toe

Foto: Bitvavo

De situatie omtrent crypto-leenplatform Genesis, zijn eigenaar Digital Currency Group (DCG) en crypto exchanges Gemini en Bitvavo, kent een nieuwe ontwikkeling. In een open brief van Gemini aan de CEO van DCG haalt het handelsplatform hard uit naar DCG. Bitvavo heeft inmiddels gereageerd op de ontwikkeling.

Met SBF in de cel, richten slachtoffers zich nu op crypto-influencers
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

DCG probeert de boel te vertragen

In de open brief schrijft Gemini medeoprichter Cameron Winklevoss dat de partijen betrokken in deze situatie al zes weken proberen met Barry Silbert, de CEO van DCG, om te tafel te zitten. Maar Silbert probeert de boel volgens Winklevoss echter op te houden.

Silbert zou in eerste instantie alleen om de tafel willen als er een concreet voorstel zou worden gedaan. Dat voorstel werd in december ingediend. Maar nog steeds houdt Silbert de boot af. “Elke keer als we om echte engagement vragen verstop je je achter advocaten, investeringsbanken en het proces.”

Winklevoss is niet bepaald zachtzinnig over het gedrag van Silbert: “compleet onacceptabel en gewetenloos,” aldus de oprichter van Gemini. Hij sluit zijn open brief af met:

“Ze [de Earn gebruikers] verdienen een oplossing voor het terugkrijgen van de activa die ze aan jou hebben geleend en een einde aan deze nachtmerrie. Daartoe, en voor de laatste keer, vragen we je om publiekelijk toe te zeggen samen te werken om dit probleem vóór 8 januari 2023 op te lossen. We blijven klaar en bereid om met je samen te werken, maar de tijd dringt.”

Bitvavo komt met reactie

Aangezien Bitvavo ook nog geld krijgt van DCG stuurde de Nederlandse exchange na de publicatie van de open brief een eigen update. Daarin schrijft het dat zorgvuldigheid voorop staat en dat de gesprekken nog steeds gaande zijn. Volgens Bitvavo is een oplossing daarnaast “in zicht.”

“Zo zijn er tussen kerst en Oud & Nieuw concrete voorstellen besproken tussen crediteuren en DCG.”

Bitvavo is minder fel over de houding van DCG. Volgens het handelsplatform vraagt het tijd om tot een afronding te komen. De cryptobeurs benadrukt nog maar eens dat de situatie sowieso geen gevolgen zal hebben voor zijn klanten:

“Eerder gaven we al aan dat de huidige situatie met betrekking tot DCG geen impact heeft op de klanten van Bitvavo, haar platform en haar dienstverlening. Bitvavo staat garant voor het uitstaande bedrag en heeft daarmee het risico van haar klanten overgenomen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie