Roy van Krieken Roy van Krieken
11/12/2023 18:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2023 09:54

Bitvavo verlaagt kosten voor grote handelaren, ‘positief voor iedereen’

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo verlaagt kosten voor grote handelaren, positief voor exchange

Foto: Bitvavo

Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, introduceert een verandering in hun fee structuur. Vanaf 11 december zal Bitvavo nieuwe maker en taker fees hanteren op de bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) handelsparen voor gebruikers met een maandelijks handelsvolume van meer dan €25 miljoen. Dat meldt de exchange via een officieel persbericht.

Deze nieuwe fees zijn een 0% maker fee en slechts 0,02% taker fee. Dit is een significante ontwikkeling die niet alleen voor grootgebruikers interessant is, maar ook voor alle andere handelaren op het platform een positieve impact kan hebben.

Wat betekent ‘Spread’ voor handelaren?

Per 11 december zal de nieuwe fee structuur ingaan voor de BTC en ETH handelsparen. Later zullen daar nog andere handelsparen bij komen. De verlaging geldt voor gebruikers die de afgelopen 30 dagen een handelsvolume van €25 miljoen of meer hadden op Bitvavo.

Om de impact van deze verandering te begrijpen, is het essentieel om het concept van ‘spread‘ te snappen. ‘Spread’ verwijst naar het verschil tussen de koop- (biedprijs) en verkoopprijs (vraagprijs) van een cryptomunt. Een kleinere spread betekent dat de kosten voor het kopen en verkopen van een munt dichter bij elkaar liggen, wat leidt tot gunstigere voorwaarden voor handelaren.

Door deze nieuwe fee structuur streeft Bitvavo ernaar de spreads fors te verkleinen en diepe liquiditeit te verzekeren. Volgens de exchange zorgt dit voor “een betere handelservaring voor iedereen” die op de exchange handelt.

Bitvavo CEO Mark Nuvelstijn over kostenverlaging

Dit initiatief past perfect bij de missie van Bitvavo om crypto-handel transparanter en toegankelijker te maken. Zoals Bitvavo CEO Mark Nuvelstijn stelt in de aankondiging:

 “Dankzij deze stap profiteren Bitvavo traders van betere liquiditeit en kleinere spreads. Zo wordt crypto toegankelijker en verbetert de algehele handelservaring. Met deze nieuwe fees zorgen we ervoor dat het Bitvavo platform relevant blijft en aansluit bij de uiteenlopende behoeften van ons groeiend en divers gebruikersbestand. Met deze scherpe kosten verstevigen we onze koppositie en diepe liquiditeit.”

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Wil jij ook genieten van lage handelskosten en spreads? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Klik op de onderstaande knop en maak een nieuw account aan bij Bitvavo, ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zelfs helemaal zonder transactiekosten:

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie