Roy van Krieken Roy van Krieken
11/12/2023 18:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2023 09:54

Bitvavo verlaagt kosten voor grote handelaren, ‘positief voor iedereen’

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo verlaagt kosten voor grote handelaren, positief voor exchange

Foto: Bitvavo

Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, introduceert een verandering in hun fee structuur. Vanaf 11 december zal Bitvavo nieuwe maker en taker fees hanteren op de bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) handelsparen voor gebruikers met een maandelijks handelsvolume van meer dan €25 miljoen. Dat meldt de exchange via een officieel persbericht.

Deze nieuwe fees zijn een 0% maker fee en slechts 0,02% taker fee. Dit is een significante ontwikkeling die niet alleen voor grootgebruikers interessant is, maar ook voor alle andere handelaren op het platform een positieve impact kan hebben.

Wat betekent ‘Spread’ voor handelaren?

Per 11 december zal de nieuwe fee structuur ingaan voor de BTC en ETH handelsparen. Later zullen daar nog andere handelsparen bij komen. De verlaging geldt voor gebruikers die de afgelopen 30 dagen een handelsvolume van €25 miljoen of meer hadden op Bitvavo.

Om de impact van deze verandering te begrijpen, is het essentieel om het concept van ‘spread‘ te snappen. ‘Spread’ verwijst naar het verschil tussen de koop- (biedprijs) en verkoopprijs (vraagprijs) van een cryptomunt. Een kleinere spread betekent dat de kosten voor het kopen en verkopen van een munt dichter bij elkaar liggen, wat leidt tot gunstigere voorwaarden voor handelaren.

Door deze nieuwe fee structuur streeft Bitvavo ernaar de spreads fors te verkleinen en diepe liquiditeit te verzekeren. Volgens de exchange zorgt dit voor “een betere handelservaring voor iedereen” die op de exchange handelt.

Bitvavo CEO Mark Nuvelstijn over kostenverlaging

Dit initiatief past perfect bij de missie van Bitvavo om crypto-handel transparanter en toegankelijker te maken. Zoals Bitvavo CEO Mark Nuvelstijn stelt in de aankondiging:

 “Dankzij deze stap profiteren Bitvavo traders van betere liquiditeit en kleinere spreads. Zo wordt crypto toegankelijker en verbetert de algehele handelservaring. Met deze nieuwe fees zorgen we ervoor dat het Bitvavo platform relevant blijft en aansluit bij de uiteenlopende behoeften van ons groeiend en divers gebruikersbestand. Met deze scherpe kosten verstevigen we onze koppositie en diepe liquiditeit.”

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Wil jij ook genieten van lage handelskosten en spreads? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Klik op de onderstaande knop en maak een nieuw account aan bij Bitvavo, ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zelfs helemaal zonder transactiekosten:

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie