Timo Bult Timo Bult
20/07/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2022 19:04

Bitvavo voegt nieuwe crypto toe: Ethereum Name Service (ENS)!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitvavo voegt nieuwe crypto toe: Ethereum Name Service (ENS)!

Foto: Bitvavo

De Nederlandse cryptocurrency exchange Bitvavo heeft een nieuwe cryptocurrency toegevoegd aan zijn platform. Het gaat om Ethereum Name Service (ENS), en die naam heb je vast al wel eens eerder op Crypto Insiders voorbij zien komen! Wat is het precies? Je leest het hier!

Goed nieuws voor Toncoin (TON), Telegram heeft grootse plannen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Bitvavo voegt ENS toe aan beurs, maar wat is het?

Sinds vanmiddag is de altcoin ENS te verhandelen op Bitvavo. ENS is een platform gebouwd op Ethereum (ETH) dat interessante dingen mogelijk maakt. In plaats van ingewikkelde wallet adressen in te hoeven voeren om crypto te versturen, kan je met ENS een simpeler adres in gebruik nemen.

Dit kan bijvoorbeeld het adres “amazon.eth” zijn, dat laatst nog in het ethereum nieuws voorbij kwam. Deze adressen kan je in bezit krijgen door deze onder andere te kopen op OpenSea. Even leek het erop dat de e-commerce-gigant Amazon zelf was die onlangs zo’n adres wilde kopen, maar dat bleek uiteindelijk toch niet het geval te zijn.

Kortom, ENS is een platform op Ethereum dat het mogelijk maakt om “machine-readable identifiers” om te zetten naar door mensen te lezen identifiers. Het wordt hierdoor een stuk gemakkelijker om met in dit geval de Ethereum blockchain te communiceren.

Kwebbelkop schreef onlangs nog over ENS op Crypto Insiders. Zijn column vind je hier.

ENS governance token

Het ENS token, dat dus sinds vandaag op Bitvavo te verhandelen is, staat centraal op dit platform. Het is namelijk een governance token. Dit houdt in dat bezitters van ENS kunnen meebeslissen over de richting die het platform opgaat. Zo kun je voor of tegen ontwikkelingsvoorstellen stemmen.

In totaal zullen er 100 miljoen ENS tokens in omloop komen. Daarvan zijn er nu 20,2 miljoen al in omloop. De huidige prijs van de altcoin is €10,77.

Advertentie

Hoe ENS kopen op Bitvavo

Om ENS te kopen op Bitvavo dien je eerst een account aan te maken. Vervolgens kan je op Bitvavo zoeken naar de ethereum name service (ENS) cryptocurrency.

Meer weten over Bitvavo? Lees dan hier de Bitvavo review van Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie