Timo Bult Timo Bult
19/07/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2022 15:15

Bood Amazon $1 miljoen op dit Ethereum Name Service adres?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Dit is het duurzaamste bedrijf ter wereld, en het slaat nergens op

Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Op blockchain kunnen allerlei dingen ontwikkeld worden; simpele transacties van waarde, complexe applicaties die processen automatisch uitvoeren en ook zogenoemde name services. Onlangs ontving het adres Amazon.eth een bod van $1 miljoen. Was het de e-commerce-gigant Amazon zelf?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Amazon Ethereum adres ontvangt hoog bod

Maar eerst, wat is zo’n adres eigenlijk? In dit geval gaat het om een Ethereum Name Service (ENS) adres. Het biedt de mogelijkheid om een complex wallet-adres een simpele naam te geven. Onlangs publiceerde de Nederlandse YouTubers een interessant artikel over dit concept op Crypto Insiders.

De populariteit van deze adressen is de afgelopen tijd hard gestegen. Zo kocht het bekende Amerikaanse biermerk Budweiser al een adres.

Op OpenSea, een handelsplatform voor digitale activa, is nu te zien dat het adres “amazon.eth” een bod heeft ontvangen van 1 miljoen USDC ter waarde van $1 miljoen. Nu zou het natuurlijk enorm geweldig ethereum nieuws zijn als de e-commerce-gigant hier zelf achter zit.

Bood Amazon zelf op het ENS adres?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; nee, Amazon zit niet achter het bod van $1 miljoen. Het is een persoon die meerdere ENS adressen opkoopt. Zo heeft de persoon ook yahoo.eth, drake.eth en trump.eth in bezit.

Amazon sluit crypto zelf overigens niet volledig uit. In april dit jaar deed de CEO van het bedrijf een aantal interessante uitspraken over hoe het bedrijf naar deze groeiende sector kijkt. Zo stelde hij:

“Nou, ik denk dat het een opkomende industrie is die erg interessant is. Ik denk dat NFT’s echt een vlucht beginnen te nemen.”

Daarnaast stelde de CEO dat crypto op den duur echt groot kan gaan worden. Vooralsnog heeft Amazon dus nog niet de stap gezet om ook daadwerkelijk een ENS adres te kopen!

Meer leren over Ethereum, crypto in het algemeen en het handelen ermee? Kom dan eens een kijkje nemen in de Crypto Insiders Premium Discord.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie