Roy van Krieken Roy van Krieken
26/08/2021 18:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2021 18:39

Groot Amerikaans biermerk Budweiser koopt beer.eth op Ethereum Name Service (ENS)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Groot Amerikaans biermerk Budweiser koopt beer.eth op Ethereum Name Service (ENS)

Het Ethereum Name Service (ENS) is een systeem dat informatie aan een naam koppelt. Het werkt eigenlijk vrijwel hetzelfde als het Domain Name Service (DNS) dat de alom bekende domeinnamen op het internet verzorgd. Het grote verschil is dat het ENS werkt op de Ethereum (ETH) blockchain.

Op dit moment zijn domeinnamen van het ENS nog vrij goedkoop. Dit leidt ertoe dat speculanten op dit moment deze domeinnamen kopen in de hoop dat ze in de toekomst een stuk meer waard zijn. Nu staat het ENS nog in de kinderschoenen, maar dergelijke speculanten zullen geloven dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het ENS enorm in populariteit zal groeien.

Niet alleen de Ethereum blockchain heeft een dergelijke naming service. Ook Zilliqa (ZIL), met .zil, en Brave met .crypto, verlenen dergelijke diensten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Budweiser koopt budweiser.eth

Budweiser, bekend van het Amerikaanse bier Budweiser, heeft onlangs de stap genomen om een dergelijke ENS domeinnaam op te kopen. Het bedrijf achter het populairste bier in de Verenigde Staten heeft voor 30 ETH, of zo’n $100.000, beer.eth opgekocht. 

Dit werd gedaan op het marktplaats platform OpenSea. Ook is de profielfoto van het Twitteraccount van Budweiser veranderd in een raket. Deze raket is een non-fungible token (NFT) die gemaakt werd door Tom Sachs. Deze NFT werd eveneens op OpenSea gekocht voor 8 ETH, of $24.000.

Het lijkt er dus op dat Budweiser langzaam de wereld van cryptocurrencies binnen begint te stappen. Vooral ethereum valt goed in de smaak bij het bedrijf, zo lijkt het. Ook geeft deze ontwikkeling een mooie impuls voor de naamsbekendheid van het Ethereum Name Service.

Naarmate de adoptie van cryptocurrencies, en met name de adoptie van ethereum, verder gaat toenemen zullen de domeinnamen van het Ethereum Naming Service belangrijker worden. Het is dan ook niet gek om te verwachten dat steeds meer bedrijven uiteindelijk ook domeinnamen voor hun bedrijven zullen aanschaffen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie