Timo Bult Timo Bult
14/04/2022 16:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2022 16:44

Amazon CEO: ‘crypto zal blijven groeien, toevoeging op den duur mogelijk’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

De adoptie van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) begint op stoom te komen. Echter kijkt de crypto-gemeenschap nog altijd naar grote namen als Google, Amazon en Apple voor een serieuze versnelling in de adoptie van crypto voor real-world toepassingen. De CEO van Amazon sprak zich onlangs in een interview met het Amerikaanse CNBC uit over crypto en non-fungible tokens (NFT).

Waarom mogelijk méér Bitcoin miners de halving dit keer overleven
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto en NFT’s zullen blijven groeien

Amazon CEO Andy Jassy, die Jeff Bezos opvolgde, werd door Andrew Ross Sorkin gevraagd naar crypto. De interviewer kon het niet laten, “het is moeilijk om crypto niet te benoemen in een interview, zeker als betaalplatform. En jullie hebben een groot betaalplatform, dus hoe denk jij over crypto?” vroeg Sorkin:

“Nou, ik denk dat het een opkomende industrie is die erg interessant is. Ik denk dat NFT’s echt een vlucht beginnen te nemen.”

Aldus de Amazon CEO. Vervolgens werd hem gevraagd of hij zelf een NFT of bitcoin bezit, maar daar was het antwoord “nee” op. Wel verwacht de CEO dat NFT’s zullen blijven groeien, echter is Amazon “niet dichtbij het toevoegen van crypto als betaalmethode.” Toch gooit de CEO de deur voor crypto niet volledig dicht:

“Maar ik geloof echt dat je crypto na verloop van tijd groot zal zien worden en het is mogelijk … op den duur is het mogelijk,”

Advertentie

Cardano en bitcoin geruchten

Amazon is vaker in het crypto nieuws voorbij gekomen. Afgelopen zomer ging nog het gerucht rond dat Amazon betalingen met onder andere bitcoin en cardano (ADA) zou gaan ondersteunen. Helaas blijken die geruchten ongegrond te zijn, met de CEO die nu dus stelt dat het nog lang niet zover is.

Desalniettemin zit de adoptie van crypto in een stroomversnelling. De CEO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock verwacht dat de huidige oorlog in Oekraïne de adoptie nog verder kan versnellen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie