Kevin Schijven Kevin Schijven
27/07/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2021 11:15

Amazon ontkent geruchten over bitcoin en cardano betalingen, had dat impact op de koersen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Amazon ontkent geruchten over bitcoin en cardano betalingen, had dat impact op de koersen

Foto: Sundry Photography/Shutterstock

Eergisteren was op Crypto Insiders te lezen dat een anonieme insider beweerde dat Amazon dit jaar nog bitcoin (BTC) zou accepteren als betaalmiddel. Andere crypto als ethereum (ETH), cardano (ADA) en meer zouden later volgen. Ook zou Amazon mogelijk een eigen crypto uitbrengen. De insider beweerde zelfs dat de beslissing hieromtrent afkomstig was van CEO Jeff Bezos zelf.

Gisterenavond laat ontkende echter een woordvoerder van Amazon deze geruchten. Dat rapporteerde persbureau Reuters op 26 juli:

“Ondanks onze interesse in de sector, is de speculatie die is ontstaan rond onze specifieke plannen voor cryptocurrencies niet waar. We blijven ons concentreren op het onderzoeken hoe dit eruit zou kunnen zien voor klanten die winkelen op Amazon.”

Aldus de woordvoerder van Amazon. De geruchten gaven de koersstijging wellicht in eerste instantie een boost waardoor bitcoin gisterenavond nog eventjes door $40.000 brak. De bitcoin koers dipte een week geleden nog onder $30.000. Kort na de piek corrigeerde bitcoin echter hard omlaag en dat viel samen met de ontkenning van de geruchten.

Desondanks hoeft het nieuws niet per se de oorzaak van de correctie te zijn geweest. Een dergelijke correctie volgt meestal na z’n enorme koersstijging. Amazon plaatste overigens vorige week wel een vacature met betrekking tot cryptocurrency en blockchain-technologie en dat was geen gerucht.

Tesla was begin dit jaar een van de eerste grote bedrijven die betalingen met bitcoin accepteerde. CEO Elon Musk legde dat later echter weer stil vanwege zorgen omtrent de energieverbruik, met name de CO2-uittstoot. Hij meldde onlangs dat Tesla weer bitcoin zal accepteren zodra uit onderzoek bevestigd is dat 50% of meer uit groene energiebronnen komt. Blijkbaar was het onderzoek van de Bitcoin Mining Council niet goed genoeg.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement