Timo Bult Timo Bult
22/07/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2021 11:04

‘Bitcoin (BTC) verschuift naar groene energie,’ zegt Elon Musk – Gaat Tesla weer BTC accepteren?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) verschuift naar groene energie,' zegt Elon Musk - Gaat Tesla weer BTC accepteren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) en zijn energieverbruik, een discussie die al jaren aan de gang is. 2021 lijkt uit te draaien op een jaar waarin deze discussie mogelijk op een lager pitje komt te staan. Dit omdat Bitcoin steeds meer groene energie verbruikt, zo merkte ook Tesla CEO Elon Musk op in de discussie tijdens “The ₿ Word.”

De discussie waaraan Musk meedeed was er een van grote betekenis. De andere deelnemers waren namelijk Twitter CEO Jack Dorsey en ARK Invest CEO Cathie Wood. Musk maakte gisteren onder andere bekend naast bitcoin ook ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE) te bezitten. Bekijk de discussie in dit artikel!

Tesla maakte eerder dit jaar bekend bitcoin te hebben gekocht en dat het ook bitcoins zal accepteren als betaalmiddel voor zijn populaire elektrische auto’s. Maar op dit laatste kwam het bedrijf al gauw terug. Bitcoin zou namelijk teveel elektriciteit verbruiken en dus veegde Tesla de cryptocurrency van de tafel. Het bezit overigens nog wel altijd bitcoins.

Pas wanneer 50% van de elektriciteit die voor bitcoin mining wordt gebruikt uit hernieuwbare energiebronnen komt, zal Tesla weer bitcoins accepteren. De afgelopen tijd zagen we mede door het mining verbod in China een grote verschuiving, wat tevens ten goede kwam aan de energiemix van het bitcoin netwerk. Zo vertrekken veel miners naar de Verenigde Staten, waar genoeg goedkope energiebronnen zijn. En dat erkende Musk gisteren dan ook.

Dit is waarom de bitcoin koers vandaag 4% gedaald is
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Eerst goed onderzoek doen

Toch wil Musk wat meer onderzoek doen. “Er lijk een positieve trend te zijn in het energieverbruik van Bitcoin,” maar voegt Musk toe: “Het is gewoon onmogelijk om de hoeveelheid energie in zo’n korte tijd te verdubbelen of te verdrievoudigen met hernieuwbare energiebronnen.” Aangezien Tesla een bedrijf is dat hernieuwbare energie wil stimuleren, moet het toch echt eerst grondig onderzoek doen, aldus Musk. Hij voegde daaraan toe:

“Het lijkt erop dat Bitcoin veel meer verschuift naar hernieuwbare energiebronnen en een aantal van de zware kolencentrales die werden gebruikt, zijn stilgelegd, vooral in China. Ik wil wat meer onderzoek doen om te bevestigen dat het percentage van het gebruik van hernieuwbare energie hoogstwaarschijnlijk 50% of meer is en dat er een positieve trend is. Als dat zo is, zal Tesla de acceptatie van Bitcoin hervatten.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie