Timo Bult Timo Bult
21/07/2021 19:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2021 19:38

Elon Musk spreekt over Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE) en Ethereum (ETH), bekijk hier de hele discussie!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Elon Musk spreekt over Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE) en Ethereum (ETH), bekijk hier de hele discussie!

Vandaag was het zover, Elon Musk ging in gesprek met Twitter CEO Jack Dorsey en ARK Invest CEO Cathie Wood over onder andere Bitcoin (BTC). Drie zeer invloedrijke personen binnen de crypto-wereld, misschien niet altijd in de positieve zin. Desalniettemin zijn de uitspraken van vooral Musk onderwerp van gesprek. Hij zei namelijk een aantal interessante dingen tijdens de discussie.

Musk opende de discussie met te zeggen dat hij zeer zeker een supporter is van Bitcoin en crypto in het algemeen, ondanks het feit dat hij niet per se een voorstander van proof-of-work (PoW) is, het type protocol waarop cryptocurrencies zoals Bitcoin draaien. Een grote uitspraak die hij deed was dat hij “drie betekenisvolle activa” bezit; bitcoin, ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE).

Hij maakte daarbij duidelijk dat hij “veel meer bitcoin dan ether en doge” bezit. Daarbovenop maakte Musk ook nog eens bekend dat zijn bedrijf SpaceX tevens bitcoin bezit. Van Tesla was al bekend dat het bedrijf meer dan een miljard dollar aan BTC kocht. Van SpaceX, een privaat ruimtevaartbedrijf, was dat nog niet bekend. Hoeveel blijft echter onbekend.

Meer specifiek over Bitcoin zei Musk dat hij niet denkt dat de basislaag van de crypto het monetaire systeem van de wereld kan worden:

“Bitcoin op zichzelf kan niet het monetaire systeem van de wereld zijn in de basislaag, maar op de tweede laag is het mogelijk, afhankelijk van hoe het is geïmplementeerd,”

Musk vertelt dat SpaceX hier “een rol in speelt,” maar hoe is niet duidelijk. Mogelijk doelt hij op het project van het bedrijf om een stelsel van duizenden satellieten in een baan rond de aarde te brengen. Deze satellieten verzorgen een internetverbinding die overal op aarde gebruikt kan worden. In combinatie met het Lightning Network, een schalingsoplossing voor Bitcoin, zou dit een interessante oplossing kunnen zijn voor mensen in landen waar internet nu nog schaars is.

Bitcoin halving kan het BTC netwerk op een positieve manier veranderen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Gaat Tesla weer bitcoin accepteren?

Tesla en Musk kondigde enkele maanden geleden aan geen bitcoins meer te accepteren als betalingsmethode voor Tesla auto’s. Deze beslissing is genomen omdat het minen van bitcoin met teveel vieze energie gedaan zou worden. In het gesprek van vandaag benadrukte hij dat Tesla weer bitcoins zal accepteren zodra 50% van de mining met groene energie gedaan wordt:

“Energieproductie hoeft niet zo puur als sneeuw te zijn, maar het kan niet de smerigste steenkool ter wereld zijn voor Tesla om het te ondersteunen,”

Daarnaast liet hij blijken te verwachten dat deze doelstelling van 50% gehaald zal worden en dat Tesla in de toekomst weer bitcoins zal accepteren: “Hoogstwaarschijnlijk zal Tesla de acceptatie van bitcoin hervatten.”

Vind hier de hele discussie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie