Kevin Schijven Kevin Schijven
20/07/2021 18:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2021 18:14

Tesla CEO Elon Musk en Twitter CEO Jack Dorsey discussiëren morgen Bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tesla CEO Elon Musk en Twitter CEO Jack Dorsey discussiëren morgen Bitcoin (BTC)

Foto: Vitaliy Karimov/Shutterstock

Twitter CEO Jack Dorsey kondigde vorige maand “The ₿ Word” aan, een conferentie over de moeder aller cryptocurrencies: Bitcoin (BTC). Dorsey stelde toen aan Tesla CEO Elon Musk voor om met hem “hét gesprek” te voeren over Bitcoin en Musk stemde toe.

Sindsdien hoorden we daar echter niets meer over en veel mensen vreesden al dat de discussie toch niet zou plaatsvinden, maar nu blijkt het dus toch door te gaan. The ₿ Word conferentie zal morgen op 21 juli plaatsvinden om 18:00 Nederlandse tijd. De conferentie wordt op de website als volgt beschreven:

“The ₿ Word is een op Bitcoin gericht initiatief dat tot doel heeft mainstreamverhalen over Bitcoin te demystificeren en te destigmatiseren, uit te leggen hoe instellingen het kunnen omarmen en het bewustzijn te vergroten rond delen van het netwerk die ondersteuning nodig hebben.”

De verwachting is dat Dorsey en Musk vooral over het energieverbruik van bitcoin zullen hebben. Musk droeg bij aan de stijging van de bitcoin koers begin dit jaar toen hij aankondigde dat Tesla $1,5 miljard in bitcoin had geïnvesteerd en betaling met BTC gaat accepteren. Enkele maanden later kondigde Musk plotseling aan dat Tesla geen BTC meer accepteert wegens “zorgen omtrent het milieu.” Dat droeg vervolgens bij aan de dalende bitcoin koers die ook de rest van de crypto mee omlaag trok.

Naast Dorsey en Musk zullen ook meerdere andere bekende figuren uit de industrie aanwezig zijn. Het gaat om bekende namen als Cathie Wood, CEO van Ark Invest, Adam Back, CEO van Blockstream, Hester Peirce van de Securities and Exchange Commission (SEC), Anthony ‘Pomp’ Pompliano, Nic Carter, Lyn Alden, Peter McCormack, John Newbery en meer.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie