Roy van Krieken Roy van Krieken
03/07/2021 15:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2021 15:12

Gaan Elon Musk en Tesla binnenkort weer bitcoin (BTC) accepteren als betaalmiddel?

Nieuws
Gaan Elon Musk en Tesla binnenkort weer bitcoin (BTC) accepteren als betaalmiddel

In mei van dit jaar kondigde Elon Musk, CEO van Tesla, op Twitter aan dat het autobedrijf niet langer bitcoins (BTC) zou accepteren als betaalmiddel. Musk gaf als reden aan dat het energieverbruik van bitcoin en de gevolgen hiervan voor het klimaat doorslaggevend waren voor zijn besluit.

Destijds crashte de crypto markten heftig als reactie op deze beslissing van Musk. In een razendsnelle crash verloor de crypto markt zo’n $300 miljard aan waarde. 

Sindsdien heeft Elon Musk laten weten dat Tesla weer bereid is om bitcoin te accepteren als betaalmiddel als aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Een van die voorwaarden was dat de energie die door het Bitcoin netwerk wordt verbruikt aantoonbaar voor meer dan 50% wordt opgewekt door groene stroom.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Drempelwaarde inmiddels bereikt?

Volgens de CEO van BC analytics, Benjamin Cowen, is de totale hoeveelheid energie dat het Bitcoin netwerk gebruikt dat wordt opgewekt middels groene stroom al 56%. Dit is hoger dan de drempelwaarde die Elon Musk aangaf voor een eventuele ommekeer van zijn besluit om niet langer bitcoins te accepteren.

Cowen haalt hiervoor een tweet van Michael Saylor aan. Saylor, CEO van Microstrategy, liet op twitter weten dat volgens het Bitcoin Mining Council het percentage groene stroom dat wordt gebruikt door het Bitcoin netwerk in het tweede kwartaal van dit jaar is gestegen tot 56%. De belangrijkste voorwaarde van Elon Musk is dus feitelijk bereikt.

Het Bitcoin Mining Council werd een tijdje terug opgericht om problemen van het Bitcoin netwerk op te lossen. Een van die problemen was uiteraard het energieverbruik. Enkele leidinggevenden van grote crypto bedrijven werden uitgenodigd in het council. Ook Michael Saylor is onderdeel hiervan.

Advertentie

Houdt Elon Musk zich aan zijn woord?

Benjamin Cowen van BC analytics heeft inmiddels op Twitter de brandende vraag al aan Elon Musk gesteld. Gaat Elon Musk binnenkort weer aankondigen dat Tesla wederom bitcoin als betaalmiddel zal accepteren?

Het is dus een feit dat de belangrijkste voorwaarde van Elon, namelijk de drempelwaarde van 50% groene stroom, inmiddels ruimschoots bereikt is. Het is dan ook niet gek om te verwachten dat Tesla binnenkort weer bitcoin gaat accepteren als betaalmiddel.

Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren en of Elon Musk zich aan zijn woord houdt moet uiteraard nog maar blijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie