Kevin Schijven Kevin Schijven
25/05/2021 13:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2021 13:19

Elon Musk & Michael Saylor ontmoeten Bitcoin (BTC) miners ter bevordering van groene stroom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Elon Musk & Michael Saylor ontmoeten Bitcoin (BTC) miners ter bevordering van groene stroom

Tesla CEO Elon Musk was wellicht verantwoordelijk voor de recente crash van de cryptocurrency markt en de bitcoin (BTC) koers. Plotseling zei hij twee weken geleden op Twitter dat Tesla geen betalingen met bitcoin meer accepteert wegens zorgen omtrent het milieu.

Zijn wispelturigheid gaf blijk dat hij zich eigenlijk nooit verdiept had in crypto en verklaart wellicht waarom hij juist dogecoin (DOGE), een crypto die voor de grap werd gecreëerd, zo aanprijst. Bitcoin fans waren kwaad en begonnen zelfs een petitie om hem te vragen zijn bitcoin te verkopen.

Het lijkt er nu op dat Musk wellicht toch aan de goede zijde wil staan en de community te vriend wil houden. Op 24 mei meldt een van de rijkste mensen op aarde dat hij met bitcoin-miners uit Noord-Amerika heeft gesproken. Zij zouden nu toegewijd zijn om hun huidige en geplande energieverbruik uit hernieuwbare bronnen te publiceren en miners wereldwijd te vragen om hetzelfde te doen. “Potentieel veelbelovend,” aldus Musk:

Bitcoin-miljardair en MicroStrategy CEO Michael Saylor organiseerde de meeting tussen de miners en Musk. Hij meldt dat leidinggevenden van enkele grote crypto-bedrijven aanwezig waren en dat zij de Bitcoin Mining Council gaan oprichten om transparantie van energieverbruik te bevorderen door het rapporteren te standaardiseren en initiatieven in duurzaamheid aan te sporen.

Kort nadat de tweet van Musk werd gepubliceerd zagen we de bitcoin-koers onmiddellijk met 6% omhoogschieten van $37.940 naar $40.400. Toch zijn niet alle fans blij; er zijn veel zorgen om centralisatie met een dergelijk organisatie achter gesloten deuren en ze willen dat de markt ophoudt zich naar Musk te richten.

Gabor Gurbacs, directeur bij VanEck, citeert een eigen rapport waarin staat dat 76% van bitcoin-miners al groene energie gebruiken en dat 39% van het totaal verbruik al uit duurzame bronnen vandaan komt:

Musk twitterde ook weer over dogecoin (DOGE), maar dat leek voor het eerst nauwelijks invloed gehad te hebben op de koers:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie