Kevin Schijven Kevin Schijven
17/05/2021 17:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2021 17:09

Bitcoin (BTC) fans stellen petitie op aan Tesla CEO Elon Musk: “verkoop je bitcoin!”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) fans stellen petitie op aan Tesla CEO Elon Musk verkoop je bitcoin

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Bitcoin (BTC) community is kwaad op Tesla CEO Elon Musk. De koers is met bijna 30% omlaag na de tweet van Musk dat Tesla geen betalingen met bitcoin meer accepteert. ‘Crypto Twitter’ haalt uit naar een van de rijkste mensen op aarde: of hij begrijpt niet hoe bitcoin werkt, of hij was voorheen niet eerlijk.

Hoe dan ook: meerdere bitcoin-fans willen van hem af. Musk liet de koers weer even opleven toen hij meldde dat Tesla geen bitcoin heeft verkocht, maar deze fans willen dat hij dat juist wel doet. Een zekere Allen Farrington heeft een petitie opgesteld waarin hij hard uithaalt naar de CEO met de titel “Elon Musk should sell his bitcoin.”

https://twitter.com/allenf32/status/1394244305439559687

Farrington meldt dat het al gevaarlijk is dat Musk steeds Dogecoin (DOGE) blijft aanprijzen, een crypto die ooit als grap ontstond en al jaren geen ontwikkeling meer heeft gezien:

“Ondertussen geeft Musk de steun aan Dogecoin, een letterlijke grap, en beweert te werken met het niet-bestaande ontwikkelingsteam en te pleiten voor de integratie van de cryptocurrency in SpaceX. Hoewel het sommigen duidelijk is dat dit ook een grap is, zijn er tienduizenden, mogelijk honderdduizenden, particuliere beleggers die dit niet zullen beseffen en aanzienlijke schade zullen oplopen door te luisteren naar het advies van deze charlatan.”

Vervolgens beschuldigt hij Musk van marktmanipulatie en effectenfraude, en het is niet de eerste keer dat Musk hiervan wordt beschuldigd. Hij heeft zelfs een boete van de Amerikaanse SEC hiervoor gekregen enkele jaren geleden.

“Sinds deze furore heeft Musk bevestigd dat Tesla in feite geen bitcoin heeft verkocht. Dit is onacceptabel. Het is verre van een Bitcoiner om te schreeuwen om regulering, maar het is de moeite waard erop te wijzen dat, als Bitcoin of Dogecoin gereguleerde effecten zouden zijn, deze hele schertsvertoning effectenfraude zou zijn en Musk naar de gevangenis zou gaan.”

De petitie vroeg in eerste instantie maar om 100 handtekeningen, en die werden snel bereikt, dus werd het zojuist verhoogd naar 200. Alhoewel deze petitie niets zal uithalen, geeft het wel het marktsentiment aan en de ontevredenheid over de acties van Musk in de crypto-markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie