Timo Bult Timo Bult
25/07/2021 18:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2021 18:08

‘Amazon kijkt naar bitcoin (BTC), cardano (ADA) en meer,’ zegt insider

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
cardano (ADA) en meer,' zegt insider

Foto: Sundry Photography/Shutterstock

Gisteren nog verscheen het nieuwsbericht dat de e-commerce gigant Amazon op zoek is naar iemand met ervaring in crypto en blockchain. Dit op zich was al een interessant verhaal, maar nu meldt een anonieme bron dat het bedrijf bitcoin (BTC) nog voor het einde van dit jaar wil gaan accepteren.

In de vacature van Amazon valt het volgende te lezen over de kandidaat waar het bedrijf naar op zoek is: “Je maakt gebruik van jouw domeinexpertise in Blockchain, Distributed Ledger, Central Bank Digital Currencies en Cryptocurrency om de argumenten te ontwikkelen voor de capaciteiten die moeten worden ontwikkeld.”

De grote vraag is natuurlijk wat Amazon allemaal van plan is. Een mogelijke ondersteuning van bitcoin en altcoins als betaalmethode zou een enorme positieve boost kunnen betekenen voor de adoptie van crypto. Een Amazon insider meldt nu aan City A.M. dat dit precies is wat het bedrijf van plan is:

“Dit gaat niet alleen om een beslissing om op een bepaald moment in de toekomst betalingsoplossingen voor cryptocurrency op te zetten – dit is een volledig, goed besproken, integraal onderdeel van het toekomstige mechanisme van hoe Amazon zal werken,”

Volgens de bron zal bitcoin eerst aan de beurt zijn. De cryptocurrency zou al tegen het einde van dit jaar geaccepteerd gaan worden door Amazon en dat zou een plan zijn van niemand minder dan Jeff Bezos zelf, de Amazon CEO. Maar daar blijft het niet bij:

“Het begint met Bitcoin – dit is de belangrijkste eerste fase van dit cryptoproject, en de richtlijn komt vanuit de top… Jeff Bezos zelf. […] Ethereum, Cardano en Bitcoin Cash zullen de volgende zijn voordat ze acht van de meest populaire cryptocurrencies online brengen,”

Ook wil Amazon mogelijk een eigen cryptocurrency lanceren. Ter verduidelijking, het gaat om een anonieme bron die een insider zou zijn en dus bij Amazon werkt. Of dit ook echt waar is, is lastig te achterhalen. Het zou echter een zeer positieve ontwikkeling zijn voor de cryptomarkt!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie