Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Black Manta Capital krijgt vergunning voor STO-platform in Duitsland

Een Duitse partneronderneming van het financiële dienstverlener Black Manta Capital, BMCP GmbH, heeft een vergunning gekregen van de Duitse financiële toezichthouder BaFin. Het bedrijf mag daarmee als Financiële Diensten Institutie opereren in Duitsland. Met de vergunning wil het bedrijf een “Security Token Offerings (STO)-platform op basis van blockchain-technologie” gaan aanbieden.

Security tokens vertegenwoordigen verschillende soorten activa. Ze kunnen in principe vergeleken worden met aandelen echter kunnen deze tokens allerlei typen activa zoals vastgoed, startups en fondsen vertegenwoordigen. In de officiële aankondiging van het nieuws legt Black Manta uit:

Met zogenaamde Security Tokenization converteert BMCP GmbH rechten op activa in een digitaal token en creëert het intelligente investeringscontracten op een blockchain. Deze innovatie in financiële producten creëert een volledig nieuwe toegang tot kapitaal voor kleine en middelgrote ondernemingen, onroerendgoedprojecten, startups, grondstoffenmarkten of -fondsen, evenals nieuwe toegang tot investeringen voor nieuwe investeerders.

- Advertentie -

Met de MiFID II-vergunning mag BMCP GmbH op blockchain-technologie gebaseerde financiële diensten aan gaan bieden. Het is hiermee een van de eerste bedrijven in Europa die zo’n vergunning krijgt, aldus Black Manta. In de aankondiging legt het bedrijf verder uit:

De uitgifte van dergelijke tokens met behulp van blockchain-technologie is een nieuw bedrijfsmodel dat volledig wordt gedekt door de bepalingen van de MiFID II-richtlijn betreffende financiële instrumenten (2014/65/EU).

De eerste STO zal in het begin van het vierde kwartaal van 2019 plaatsvinden. Naast Duitsland is Black Manta ook van plan om in Oostenrijk en Singapore vergelijkbare platformen op te zetten.

Heb je vandaag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem heeft bitcoin (BTC) een hele spannende week voor de boeg! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.327,59 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.214,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.242,39 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.272,64 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.292,17 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...