Timo Bult Timo Bult
20/08/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2019 06:00

Black Manta Capital krijgt vergunning voor STO-platform in Duitsland

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Black Manta krijgt vergunning voor STO-platform in Duitsland

Een Duitse partneronderneming van het financiële dienstverlener Black Manta Capital, BMCP GmbH, heeft een vergunning gekregen van de Duitse financiële toezichthouder BaFin. Het bedrijf mag daarmee als Financiële Diensten Institutie opereren in Duitsland. Met de vergunning wil het bedrijf een “Security Token Offerings (STO)-platform op basis van blockchain-technologie” gaan aanbieden.
Security tokens vertegenwoordigen verschillende soorten activa. Ze kunnen in principe vergeleken worden met aandelen echter kunnen deze tokens allerlei typen activa zoals vastgoed, startups en fondsen vertegenwoordigen. In de officiële aankondiging van het nieuws legt Black Manta uit:

Met zogenaamde Security Tokenization converteert BMCP GmbH rechten op activa in een digitaal token en creëert het intelligente investeringscontracten op een blockchain. Deze innovatie in financiële producten creëert een volledig nieuwe toegang tot kapitaal voor kleine en middelgrote ondernemingen, onroerendgoedprojecten, startups, grondstoffenmarkten of -fondsen, evenals nieuwe toegang tot investeringen voor nieuwe investeerders.

Met de MiFID II-vergunning mag BMCP GmbH op blockchain-technologie gebaseerde financiële diensten aan gaan bieden. Het is hiermee een van de eerste bedrijven in Europa die zo’n vergunning krijgt, aldus Black Manta. In de aankondiging legt het bedrijf verder uit:

De uitgifte van dergelijke tokens met behulp van blockchain-technologie is een nieuw bedrijfsmodel dat volledig wordt gedekt door de bepalingen van de MiFID II-richtlijn betreffende financiële instrumenten (2014/65/EU).

De eerste STO zal in het begin van het vierde kwartaal van 2019 plaatsvinden. Naast Duitsland is Black Manta ook van plan om in Oostenrijk en Singapore vergelijkbare platformen op te zetten.
Heb je vandaag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem heeft bitcoin (BTC) een hele spannende week voor de boeg! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie