Ivo Melchers Ivo Melchers
04/03/2024 15:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2024 13:57

Bybit handelaren opgelet: handel in derivaten stopt 5 maart

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El exchange Bybit se expande a Hong Kong al levantarse la prohibición

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Een tijdje geleden kondigde Bybit, een van de grootste crypto exchanges ter wereld, aan een punt te zetten achter de derivatenhandel in Nederland. Vanaf morgen kunnen Nederlandse gebruikers geen nieuwe derivatenposities openen of bestaande posities in de betreffende producten verhogen. Bovendien zullen nog meer diensten vanaf morgen beëindigd worden, en na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte van alle wijzigingen.

Oprichter van crypto-mixer Samourai Wallet vrij op borgtocht
Oprichter van crypto-mixer Samourai Wallet vrij op borgtocht

Crypto exchange Bybit stopt derivatenhandel

Bybit sloeg in juni vorig jaar de handen ineen met SATOS, een Nederlands cryptoplatform geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB). Middels de samenwerking zorgt Bybit ervoor dat de regels van de toezichthouder worden nageleefd.

Vanwege strikte richtlijnen van DNB moet de exchange noodgedwongen bepaalde producten en diensten, waaronder derivatenhandel, opschorten.

Zoals gezegd is morgen de laatste dag waarop Nederlandse gebruikers nieuwe derivatenposities kunnen openen of bestaande posities kunnen verhogen. De specifieke deadline is vastgesteld op 11:00 uur Nederlandse tijd.

Op 26 maart, eveneens om 11:00 uur, zullen vervolgens bestaande posities automatisch worden gesloten.

Derivatenhandel stelt handelaren in staat om te speculeren op de toekomstige prijsbewegingen van crypto zonder ze direct te bezitten, door gebruik te maken van contracten

Bij derivatenhandel koop of verkoop je niet direct het onderliggende product – zoals bitcoin (BTC) of welke crypto dan ook – maar maak je een afspraak (een contract) met een andere partij over de toekomstige prijs van dat product.

Diverse derivatenproducten zullen uit het Nederlandse aanbod worden gehaald. Dit omvat perpetuals, futures, MT4-handel en optiehandel.

Bij margin trading kun je nog steeds profiteren van een hefboomeffect tot 10 keer, maar het aantal beschikbare handelsparen is beperkter.

Advertentie

Andere belangrijke crypto wijzigingen

Naast de handel in derivaten zullen nog meer producten worden stopgezet. Vanaf morgen kunnen Nederlandse klanten niet meer een Bybit Card aanvragen, zal de optie voor Copy Trading niet meer beschikbaar zijn en zullen verschillende verschillende Earn-producten verdwijnen.

Door zich aan de regelgeving te houden, kan Bybit zijn activiteiten in Nederland voortzetten. Je kunt de exchange dus nog steeds gebruiken voor het verhandelen van je favoriete crypto, evenals talloze andere diensten.

De krachtenbundeling met SATOS is tot dusver een groot succes gebleken, en Bybit is gedreven verder te groeien in ons kikkerlandje. Op 27 maart zal Bybit dan ook een website lanceren speciaal ingericht voor alle Nederlandse gebruikers. Nederlanders zullen vanaf die dag logischerwijs geen toegang meer hebben tot het wereldwijde Bybit-platform.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie