Rico Engelbarts
03/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2019 06:00

Canadese cryptocurrency exchange blundert en verliest toegang tot eigen cold wallets

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
canadese_cryptocurrency_exchange_blundert_en_verliest_toegang_tot_eigen_cold_wallets

De Canadese cryptocurrency exchange QuadrigaCX heeft naar verluidt geen toegang meer tot haar eigen cold storage crypto wallet, met daarin een groot deel van de crypto van haar klanten. Het bestuur van de exchange gaf de blunder toe in een bericht op de website van QuadrigaCX.
In de meeste gevallen worden de cryptocurrencies die klanten op een exchange kopen door de exchange zelf bewaart in een eigen wallet. Dit zijn vaak cold wallets, apparaten die offline crypto kunnen opslaan. Dit is een van de veiligste manieren om crypto op te slaan.
Het grootste risico wat klanten hierbij lopen heeft te maken met het feit dat de exchange verantwoordelijk is voor de private keys van deze wallets. Wanneer een exchange deze kwijtraakt dan gaat in principe alle crypto in die wallet verloren.
Dit is waarschijnlijk wat er bij QuadrigaCX is gebeurd. De Canadese exchange zegt namelijk geen toegang meer te hebben tot de cold wallets waarop een groot deel van de tegoeden van haar klanten staan. Het zegt daardoor in de financiële problemen te zitten, en de exchange is sindsdien dan ook offline gehaald voor “onderhoud”.
In een bericht op de website van QuadrigaCX schrijft het bestuur:

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om onze liquiditeitsproblemen aan te pakken, waaronder het trachten onze zeer significante cryptocurrency-reserves in cold wallets te lokaliseren en te beveiligen … Helaas zijn deze inspanningen niet succesvol geweest.

De exchange, die relatief klein is met een dagelijks handelsvolume van $500.000, is om deze reden waarschijnlijk een groot deel van de crypto van haar klanten kwijtgeraakt. Een Canadees hooggerechtshof heeft vanwege de financiële problemen een derde partij aangesteld om de beveiliging van de klanten te waarborgen.
De problemen bij QuadrigaCX zijn nog een voorbeeld van hoe crypto, die in een wallet van een exchange zijn opgeslagen, risico lopen. Ook hacks veroorzaken vaak grote verliezen voor traders, denk aan de hack van Mt. Gox een aantal jaren geleden.
Het is daarom onverstandig om crypto in de handen van een derde partij te vertrouwen. Het beste is om de crypto na elke sessie op te nemen en in een eigen wallet, op een PC of een persoonlijke cold wallet, te bewaren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie