Rico Engelbarts
06/06/2018 10:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2018 10:33

CEO NASDAQ: Cryptocurrencies zijn op hoogtepunt van hype

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

In een interview op Bloomberg Businessweek op 5 juni zei Adena Friedman, directeur en CEO van NASDAQ Inc. dat cryptocurrencies op het “hoogtepunt van een hype cycle” zijn en een “financieel element van het internet” kunnen worden.
Sprekend over hoe NASDAQ kijkt naar disruptieve technologieën zoals cryptocurrencies, zie Friedman dat het bedrijf een op onderzoek georiënteerde benadering hanteert voor wanneer en óf ze betrokken willen zijn met digitale currencies. Friedman zei dat zij gelooft dat de constructie van cryptocurrency er een begint te worden die het bedrijf kan begrijpen en dat het potentieel heeft om een financieel element van het internet te worden.
Friedman verklaarde dat de digitale currency “heel erg een speculatieve beleggingscategorie is” die natuurlijk geen soort fundament of doel heeft in termen van internationale handel. Ze speculeerde dat zodra cryptocurrencies volwassener zijn geworden, ze een “meer naadloze manier voor commercie” zullen bieden. Ze voegde eraan toe dat hoewel ze niet wist welke cryptocurrency “die mogelijkheid zou creëren”, ze gelooft dat na verloop van tijd “die bruikbaarheid zal bestaan”.
Friedman zei dat cryptocurrencies op “het hoogtepunt van een hype cycle” zijn, met een groot aantal spelers in de industrie. NASDAQ heeft, volgens de CEO, de mogelijkheid gevonden om meer betrokken te worden in de industrie door surveillance-technologieën en marktinformatie aan te bieden aan sommige crypto-exchanges.
Ook besprak Friedman blockchain en zei dat hoewel de technologie behoorlijk schaalbaar is, het op dit moment niet voldoende kan opschalen om de ultrahoge handelsvolume van NASDAQ te ondersteunen, hoewel het mogelijk nog wel een aantal markten kan helpen.

Er zijn enorme inefficiënties waarbij er papier in plaats van automatisering is, waar de administratie slecht is en alles ergens in een la ligt, zoals private equity. Dus moeten we blockchain inzetten op de particuliere markt, waar je hele lange afwikkelings-cycli kunt vinden die blockchain zou kunnen verkorten.

De CEO zei dat ze significante kansen ziet waar blockchain geschikt voor is:

Ik denk dat dit nog steeds een fascinerende technologie is die op de lange termijn behoorlijk ontwrichtend kan zijn. Het is moeilijk te implementeren omdat het een volledig netwerk vereist om het tegelijkertijd in te zetten, maar ik denk dat het iets is dat in de loop der tijd een zeer interessante kracht van ons bedrijf zou kunnen worden.

In april zei Friedman dat de aandelenmarkt in de toekomst een platform kan worden voor het verhandelen van cryptocurrencies, als de markt meer gereguleerd wordt, waarbij ze zei dat “NASDAQ zeker zou overwegen om een de loop der tijd een crypto-exchange te worden”.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie