Simon Bosch Simon Bosch
17/12/2022 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2022 13:02

CEO verdedigt Binance tijdens paniek: tegoeden zijn voor 100% gedekt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance gaat Koreaanse stad helpen met blockchain missie

Foto: increation87/Shutterstock

Een week geleden kwam aan het licht dat de ‘Proof-of-Reserves’ van Binance eigenlijk bij voorbaat al niet klopte. Een deel van de activa die het voor klanten beheert gebruikt het bedrijf om andere klanten die met hefboom handelen te kunnen betalen. Hierdoor is nogal wat paniek ontstaan, maar Binance-CEO Changpeng Zhao noemt dit onnodig.

Cryptonetwerk Hedgey Finance getroffen door miljoenenhack
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

CZ: Binance blijft gewoon veilig

In een CNBC-interview stipte presentator Andrew Ross Sorkin aan dat Binance-topman Changpeng Zhao (‘CZ’) eerder op sociale media heeft verklaard dat ‘geen enkele hoeveelheid opnames Binance onder druk kan zetten’. De presentator vond dit een nogal gewaagde uitspraak, nu bij zoveel crypto exchanges is gebleken dat ze in de problemen zitten.

De topman legt uit dat elke ‘goede exchange’ alle activa van klanten apart zou moeten houden. Bij Binance zit een deel hiervan in cold storage en een kleiner deel in een ‘hot wallet’ waar Binance gemakkelijker toegang tot heeft. Laatstgenoemde is belangrijk om snel kopen en verkopen mogelijk te maken.

Eigenlijk herhaalt hij dat Binance een exchange is van hoge kwaliteit en dat het de activa van klanten op de eerste plaats zet. “Als gebruikers al hun activa zouden willen opnemen, dan is dit op elke denkbare dag mogelijk,” benadrukt de topman.

Traditionele banken hebben maar een deel van het geld van klanten. Dit lijkt misschien prima voor in de crypto-industrie, maar dat is het niet. In crypto is er geen centrale bank die geld kan printen om crypto-bedrijven bailouts te geven tijdens een liquiditeitscrisis.”

Advertentie

Problemen USDC-opnamen kwamen door bank

Ook verduidelijkte CZ dat er eigenlijk niets aan de hand was toen het tijdelijk geen opnames van de USDC-stablecoin kon verwerken. Binance’ BUSD-tokens zijn namelijk geen dollars die je gewoon op de exchange bewaart. Het is een losse stablecoin, waarvoor de activa worden opgeslagen bij een gereguleerde, traditionele bank. Deze ging pas uren na de problemen weer open.

Binance zet automatisch USDC om in BUSD bij stortingen, en bij opnamen krijg je dus ook automatisch USDC terug. Hiervoor is de genoemde bank nodig die nog gesloten was. Als laatste verklaarde de CEO dat Binance geen schulden heeft en zelfs niets verschuldigd is aan durfkapitalisten. Ook zegt hij dat de cryptobeurs geen geld uitleent aan anderen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie