Kevin Schijven Kevin Schijven
19/12/2019 07:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2019 07:00

Circle gaat zich compleet richten op USDC stablecoin, verkoopt OTC-handel aan Kraken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Circle gaat zich compleet richten op USDC stablecoin, verkoopt OTC-handel aan Kraken

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Kraken neemt de over-the-counter (OTC) handel over van betaalbedrijf Circle die zich voortaan gaat focussen op zijn stablecoin: de USD Coin (USDC).
Dat kondigt Kraken aan middels een blogpost, gepubliceerd op 17 december, en Circle in een eigen blogartikel, ook gepubliceerd op 17 december.
In het artikel van Circle melden CEO’s Sean Neville en Jeremy Allaire dat het bedrijf in 2020 zich compleet zal focussen op de dollar-gekoppelde stablecoin:

In ons stappenplan voor 2020 komt deze focus als eerste naar voren in de vorm van nieuwe wereldwijde betalings-, bewaar- en wallet-API’s voor stablecoins. Deze API’s [application programming interfaces] worden aangeboden als diensten aan bedrijven en ontwikkelaars overal die kunnen profiteren van de innovatie en efficiëntie van stablecoins zonder de kosten, complexiteit en risico’s van het zelf implementeren van deze infrastructuur.

Circle laat bitcoin (BTC) achter en stapt compleet uit de crypto-beurshandel. In oktober verkocht het de crypto-exchange Poloniex, die het zelf pas in begin 2018 had overgenomen. In september kondigde het bedrijf aan te stoppen met betaalapp Circle Pay. Nu verkoopt het bedrijf dus zijn OTC-handel aan Kraken. De CEO’s van Circle melden het volgende erover:

We kondigen vandaag aan dat we de Circle Trade OTC-handel hebben verkocht aan Kraken. We hebben Jesse en zijn team bij Kraken al vele jaren gekend en bewonderd, en we hebben er alle vertrouwen in en de verwachting dat Circle Trade-klanten en -partners de beste OTC-liquiditeitsservice en -responsiviteit zullen blijven ontvangen via Kraken in de toekomst. Circle Trade is een enorm succes voor zowel de industrie als voor Circle, en we zijn verheugd om Kraken het verder te laten groeien.

Ook meldt Sean Neville, mede-CEO van Circle, dat hij aftreedt als CEO, maar hij blijft nog wel lid van het raad van bestuur van Circle. Tevens meldt het blogartikel dat de CFO, Naeem Ishaq, en de CLO, Gus Coldebella, opstappen.
Kraken meldt dat zijn OTC-handel, geleid door Wall Street veteraan Nelson Minier, nu zal uitbreiden naar 20 werknemers zodat het een betere service wereldwijd kan leveren:

Deze acquisitie zal onze services en mogelijkheden ook aanzienlijk versterken door het volgende aan te bieden:

Nieuwe handelspartners over de hele wereld, voornamelijk in Azië

Diepere liquiditeit en nauwere spreads over alle ondersteunde activa

Verbeterde automatisering en geavanceerde tools voor handelaren die zijn ontworpen om het handelsproces te stroomlijnen van offerte tot afrekening

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote cryptobeurs trekt stekker uit 'bitcoin hotel' project
Grote cryptobeurs trekt stekker uit ‘bitcoin hotel’ project
Advertentie