Timo Bult Timo Bult
11/04/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2019 09:45

Coinbase gaat slachtoffers datalekken beter beschermen

Nieuws
coinbase beschermt klanten voor hackers

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Coinbase, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, gaat zijn klanten beschermen tegen zogenaamde “Credential Stuffing”-aanvallen. Het richt zich hiermee op hackers die proberen in te loggen met inloggegevens van klanten die eerder zijn uitgelekt bij andere online platforms.
Bij credential stuffing proberen hackers met een verzameling van uitgelekte inloggegevens op allerlei online platforms in te loggen. Vooral mensen die hetzelfde wachtwoord op meerdere online platforms gebruiken zijn daarom kwetsbaar voor dit soort aanvallen. Uit onderzoek blijkt dat 81% van de ondervraagden een of meerdere wachtwoorden hergebruiken.
In een blogpost van Coinbase die op 9 april werd gepubliceerd schrijft Matt Muller, Hoofd Trust Operations bij Coinbase, dat het tegenwoordig steeds waarschijnlijker is dat tenminste een van je wachtwoorden ergens rondzweeft:

Met de toename van datalekken en geavanceerde nieuwe phishing-websites in de afgelopen jaren, is de kans vrijwel zeker dat ten minste één van je wachtwoorden ergens op het internet rondzweeft, wachtend om te worden misbruikt door een fraudeur of crimineel.

Coinbase zet daarom een algoritme in die het ook al intern gebruikt. Normaal gesproken wordt het algoritme namelijk gebruikt om een hash te vormen met behulp van een wachtwoord en de inloggegevens. Op die manier kan Coinbase verifiëren of het door de gebruiker ingevoerde wachtwoord klopt, zonder het eigenlijke wachtwoord op te hoeven slaan.
Door ditzelfde algoritme toe te passen op bekende uitgelekte inloggegevens, en de uitkomst hiervan te vergelijken met de database van Coinbase, kan de exchange achterhalen of er inloggegevens van zijn klanten zijn uitgelekt. Deze techniek is echter niet nieuw, bedrijven als Google doen dit ook al. Wel is Coinbase de eerste cryptocurrency exchange die zijn klanten op deze manier beschermt tegen dergelijke aanvallen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie