Ivo Melchers Ivo Melchers
09/01/2023 16:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2023 16:09

Crypto-betalingsplatform Wyre legt opnamelimiet van 90% op

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: leksiv/Shutterstock

Crypto-betalingsplatform Wyre heeft via Twitter laten weten dat het bedrijf gedwongen was om zijn opnamebeleid aan te passen. Vanaf heden zullen gebruikers namelijk maximaal 90% van hun activa kunnen uitbetalen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bearmarkt effect?

Het bedrijf zou op het moment strategische opties onderzoeken om hun weg te vinden tijdens de huidige, langdurige bearmarkt. Het opnamelimiet is dan ook naar eigen zeggen ingesteld ‘in het belang voor de community’. Dit nieuws komt twee dagen nadat twee voormalige werknemers de mogelijkheid van een sluiting naar voren hadden gebracht.

Ook werd er middels de reeks tweets bekend gemaakt dat er enkele wijzigingen waren doorgevoerd in het managementstructuur van het bedrijf. Yanni Giannaros zal namelijk aftreden als CEO en de rol van uitvoerend voorzitter op zich nemen. Daarnaast krijgt Stephen Cheng, de Chief Risk Officer en Chief Compliance Officer, de rol van interim-CEO toegewezen om het bedrijf te leiden door deze omstandigheden.

Wire is opgericht in 2013 in San Francisco en werd vorig jaar bijna overgenomen voor $1,5 miljard. In april stemde de Amerikaanse E-commerce startup Bolt er namelijk mee in om Wyre over te nemen. Echter gooide de bearmarkt roet in het eten en koos Bolt er uiteindelijk voor om de deal in september te schrappen.

Advertentie

Samenwerking met MetaMask stopgezet

MetaMask, een razendpopulaire wallet op Ethereum (ETH), heeft eerder deze week via Twitter laten weten dat het de samenwerking met Wyre heeft beëindigd. Hiermee zal Wyre verwijderd worden uit MetaMask’s mobiele aggregator. Met Wyre kunnen gebruikers direct vanuit de digitale wallet cryptocurrencies kopen.

Het liet tevens weten dat andere betalingsplatforms als Transak, MoonPay en Sardine nog steeds beschikbaar zullen zijn.

Wyre ontving relatief veel volume uit de digitale wallet, waardoor het stopzetten van de samenwerking als een harde klap kan aankomen. MetaMask zei het volgende over de verwijdering van Wyre:

‘’Wij werken momenteel aan het verwijderen van extensies en stellen uw geduld op prijs. Gebruik Wyre momenteel alsjeblieft niet op de mobiele aggregator.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie