Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
28/05/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2023 16:00

Crypto beurs Binance lanceert deze zomer nieuw platform

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto beurs Binance lanceert deze zomer nieuw platform

Foto: Emre Akkoyun/Shutterstock

Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges in de markt, is begonnen met het opzetten van een nieuw platform in Japan. De populaire exchange is 5 jaar geleden uit de markt gestapt van het Aziatische land nadat nieuwe regelgeving werkzaamheden in de weg zat. Met de herlancering van een nieuwe exchange in Japan kan Binance weer een grote markt van crypto diensten voorzien. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Sakura Exchange Bitcoin

Binance zette de eerste stap naar een gereguleerde crypto exchange in Japan toen het de gereguleerde beurs Sakura Exchange Bitcoin (SEBC) overnam in 2022. Als onderdeel van de aankoop worden gebruikers van het Japanse platform gemigreerd naar de nieuwe exchange. Op 31 mei sluiten de accounts op SEBC om vervolgens op 1 augustus door te gaan onder Binance. Daarbij worden fondsen van gebruikers automatisch omgezet in Japanse yen en overgemaakt naar de bankrekeningen. Met het herbetreden van de Japanse markt, bereidt het grote crypto bedrijf zijn klantenbasis sterk uit. Met ruim 125 miljoen inwoners is Japan een belangrijke markt voor het bedrijf en voor crypto in het algemeen..

Advertentie

Binance internationaal actief

Het grote crypto bedrijf is druk bezig om internationaal uit te breiden. Met de aanscherping van de regelgeving in veel landen, wordt het echter steeds lastiger. De huidige strategie is om lokale entiteiten op te kopen om zo gemakkelijker te voldoen aan de lokale wetgeving.

Voorbeelden zijn aankopen van lokale exchanges in Maleisië, Singapore en Thailand. Recent moest Binance echter ook zijn activiteit in de Canadese markt stopzetten. De regelgeving die gehanteerd wordt door de Canadian Securities Administrators (CSA) zit de grootste crypto exchange te veel in de weg. De exchange is echter niet de enige die zich uit de Noord-Amerikaanse markt trekt. Ook andere gevestigde crypto bedrijven zoals OKX en Paxos hebben de Canadese markt verlaten.

Het mag duidelijk zijn dat de populaire exchange niet stilzit en groots blijft uitbreiden naar nieuwe markten. Met de herlancering van een nieuw Binance platform in de Japanse markt breidt het bedrijf stap voor stap verder uit. 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie