Simon Bosch Simon Bosch
04/05/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2023 14:00

Crypto beursfondsen zien voor 2e week op rij slecht signaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto beursfondsen zien voor 2e week op rij slecht signaal

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Vorige week schreven we dat crypto-investeerders die beursfondsen gebruiken voor het eerst in zes weken weer hun beleggingen verkopen. Bitcoin (BTC) bereikte in die week de psychologische grens van 30.000 dollar. Helaas lijken investeerders niet overtuigd te zijn van de uptrend en hebben vorige week besloten om meer te verkopen.

Slapende bitcoin whale wordt wakker met 230.000% winst
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto fondsen verliezen geld door Fed?

In een wekelijks onderzoeksrapport schrijft CoinShares dat investeerders voor de tweede week op rij outflows hebben veroorzaakt bij het vaste mandje crypto-fondsen. Volgens het onderzoek van vorige week bedroegen de outflows twee weken gleden ongeveer 30 miljoen dollar. Vorige week, dus volgens het onderzoek van deze week, was de uitstroom in totaal 72 miljoen dollar. De kapitaalvlucht uit crypto is dus zelfs gegroeid.

CoinShares vermoedt dat het werd veroorzaakt doordat investeerders verwachtten dat de Federal Reserve opnieuw een renteverhoging door zou gaan voeren. Afgaande op het verleden is dat slecht voor risicovolle activa. Die renteverhoging kwam er gisteravond ook.

Advertentie

Crypto investeerders vrij eenduidig

Zoals gewoonlijk hadden Exchange Traded Funds (ETF’s) rondom bitcoin het gros van het volume, vorige week hebben deze fondsen 46 miljoen dollar verloren. Opvallend genoeg zagen de fondsen die short zijn op bitcoin en dus hopen op een dalende bitcoin koers óók outflows. Sinds de bodem in december van 2022 is het geld in deze fondsen niet meer zo snel vertrokken als vorige week. Het sentiment is dus wisselend, alhoewel de beweegredenen van deze investeerders natuurlijk niet met zekerheid te duiden is.

Ondertussen hebben Solana (SOL) en Cardano (ADA) juist een kleine groei doorgemaakt. ‘Klein’ is daarin het sleutelwoord, de groei bedraagt namelijk maar 200.000 en 100.000 dollar. Als je meeneemt dat de groei de afgelopen maand ook uiterst beperkt was is het denkbaar dat deze winst snel zou kunnen verdwijnen, als het erop aan zou komen.

Ook benadrukt CoinShares dat Duitsland nu een voorname bron van de outflows is. Maar liefst 40,3 miljoen USD vertrok uit ons buurland, terwijl Duitsland de vorige keer (twee weken geleden dus) juist als één van de weinigen een positieve houding had. Vorige week waren alle landen netto verkopers, behalve Australië. Investeerders in Australië kochten voor 300.000 USD coins bij.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie