Simon Bosch Simon Bosch
25/04/2023 16:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2023 16:11

Investeerders halen geld uit BTC fondsen nadat bitcoin $30k bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Investeerders halen geld uit BTC fondsen nadat bitcoin $30k bereikt

Foto: Sophie James/Shutterstock

De crypto-markt is de afgelopen tijd hard gegroeid. Ook op cryptocurrencies gerichte investeringsfondsen hadden hier baat bij, maar aan alles komt een eind. Voor het eerst in zes weken zagen fondsen weer een krimp.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto fondsen krimpen weer

Dat schrijft CoinShares in een wekelijks onderzoeksrapport. Vorige week ging nog het nieuws dat de door dit bedrijf onderzochte beursfondsen sinds begin dit jaar weer voor het eerst een netto groei hebben doorgemaakt. Twee weken geleden groeiden deze fondsen namelijk met 56,9 miljoen dollar.

Maar het nieuwe onderzoek meet de resultaten van vorige week, en daaruit blijkt dat het mogelijk uit met de pret is. Vorige week zagen de gemeten bedrijven namelijk netto outflows van 30 miljoen dollar.

Het geld begon met vertrekken op 14 april, toen bitcoin (BTC) het psychologisch belangrijke niveau van 30.000 dollar aantikte. CoinShares denkt dat de verkopen kwamen doordat mensen vervolgens hun winst namen, belangrijke oorzaken heeft het namelijk niet geïdentificeerd.

Volgens CoinShares werd de verkoopdruk in de fondsen vooral veroorzaakt door Amerikaanse investeerders. In Canada en de Verenigde Staten werd om precies te zijn voor 32 miljoen dollar en 21,9 miljoen dollar aan coins verkocht. Ondertussen was Duitsland juist erg te spreken van crypto, dit land veroorzaakte vorige week juist 28,7 miljoen dollar aan inflows.

Advertentie

Sommige altcoins groeien juist

Ook valt op dat BTC en XRP de enige coins zijn met outflows. De twee crypto’s zagen respectievelijk 53,1 miljoen dollar en 0,4 miljoen dollar vertrekken. Ondertussen zijn bitcoin-fondsen die short zijn en dus verwachten at de prijs daalt met 1,5 miljoen dollar gegroeid.

Maar niet alles was vorige week negatief, de fondsen voor ethereum (ETH) groeiden juist met 16,8 miljoen dollar. Dat zou kunnen komen door de Shapella-upgrade, waardoor de ETH die vastzit in het smart contract voor staking gemakkelijk vrijgemaakt kan worden.

Ondertussen is zagen beursproducten voor litecoin (LTC) en solana (SOL) bescheiden inflows van 0,2 miljoen en 0,7 miljoen dollar. Tron (TRX) en cardano (ADA) zagen helemaal geen inflows.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie