Timo Bult Timo Bult
13/04/2023 04:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 13:31

Ethereum update een succes, zo reageerde de ETH koers

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum update een succes, zo reageerde de ETH koers

Foto: Maurice NORBERT / Shutterstock.com

Ethereum (ETH) heeft afgelopen nacht om 00:42 Nederlandse tijd met succes de Shapella hard fork uitgevoerd. Met deze update kunnen stakers nu eindelijk hun ETH opnemen, en is de transitie naar een volledig functionerend proof-of-stake (PoS) protocol voltooid.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum Shapella een succes

Het proces om de update te implementeren werd om 00:27 geïnitieerd en werd uiteindelijk om 00:42 voltooid. De opnames kwamen vervolgens al vrij snel op gang. Ethereum-investeerders konden al langere tijd hun ETH staken, het vastzetten van crypto om bij te dragen aan de beveiliging van het netwerk in ruil voor een vergoeding.

Maar de ETH opnemen was lange tijd helemaal niet mogelijk. Tot nu dus. Tijdens de livestream waarin een aantal vooraanstaande Ethereum-ontwikkelaars te zien waren, stelde Vitalik Buterin dat nu het moeilijkste en snelste gedeelte van de Ethereum-transitie naar PoS achter ons liggen:

“Zeer belangrijke dingen moeten nog worden gedaan, maar die zeer belangrijke dingen kunnen prima in een langzamer tempo worden gedaan” – Ethereum-oprichter Vitalik Buterin.

Advertentie

Ethereum koers reageert… niet

Er bestonden enige zorgen dat de mogelijkheid om ETH op te nemen voor een enorme dump zou zorgen. Dat scenario lijkt vooralsnog niet uit te komen. De ETH koers reageerde nauwelijks op het nieuws en handelt nog altijd tegen de $2.000 per ETH aan.

Blockchain-analyseplatform Glassnode liet eerder al weten dat de verkoopdruk van opgenomen ETH waarschijnlijk mee zou vallen. Blockchain-analyseplatform Nansen laat zien dat er wel degelijk ETH wordt opgenomen, al gaat het niet om massale aantallen.

ETH Deposits vs. Withdrawals – Bron: Nansen

Alhoewel de bovenstaande grafiek er misschien spectaculair uitziet, is het aantal totaal gestakede ethereum na de update afgenomen van 18,16 miljoen naar niet iets meer dan 18,1 miljoen ETH. Al met al werd er tot nu toe 55.000 ETH opgenomen, een fractie van het totaal.

Partijen die het grootste gedeelte van deze opnames vertegenwoordigen zijn crypto exchanges als Huobi en Kraken. Crypto journalist Colin Wu laat op Twitter weten dat Huobi niet van plan is de opgenomen ETH te verkopen. Die opnames zouden onderdeel zijn geweest van een intern proces om vervolgens weer vastgezet te worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie