Erik Juffermans Erik Juffermans
12/04/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2023 12:00

Slechts klein deel zal worden verkocht na Ethereum update – Glassnode

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Se venderá una pequeña parte tras la actualización de ETH - Glassnode

Foto: leksiv/Shutterstock

Vandaag zal de Ethereum (ETH) Shapella update lanceren. In fases zal de ruim 18 miljoen ether, die momenteel vast zitten in staking contracten, opgenomen kunnen worden. Zorgen worden geuit over de potentiële neerwaartse druk op de ethereum koers die kan ontstaan als de ‘ge-unlockte’ ETH wordt verkocht. Volgens het analysebedrijf Glassnode valt dit wel mee.

Ethereum Foundation onderzocht door autoriteiten, onrust in gemeenschap
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

ETH verkoopdruk zal meevallen

Glassnode voorspelt namelijk dat er in de eerste week na de update slechts 170 duizend ETH opgenomen zal worden uit de staking contracten. Dit is een fractie van de 18,1 miljoen totale gestakete tokens, met een totale waarde rond de 35 miljard dollar. Volgens het analysebedrijf zullen maar 253 stakers hun ETH opnemen. Daarnaast zijn er meerdere mechanismen in werking die een golf van ether uitstroom zullen voorkomen.

Zelfs als de wekelijkse opnames veel hoger uitvallen dan de verwachting, zal het geen dramatische impact op de ether koers hebben, zegt Glassnode.

“Zelfs in het extreme geval dat het maximum aantal beloning en gestakete ETH worden opgenomen en verkocht, zal het verkoopvolume nog in het gemiddelde wekelijkse exchange inflow volume passen.”

Het analysebedrijf toont ook aan dat momenteel maar 22 procent van het aantal ETH stakers zich in een winstgevende positie bevindt. De kans dat het overgrote deel hun tokens tegen verlies zal verkopen lijkt klein.

“Na de piek van ongerealiseerd verlies van 16 miljard dollar in juli 2022, staan de net ongerealiseerde verliezen nu op 4,6 miljard dollar. Vooral de extreem grote stakers nemen dit voor hun rekening. Zij zijn verantwoordelijk voor 76 procent hiervan.”

Institutionele interesse in ethereum

Glassnode is dus licht optimistisch. Ook de CEO van het bedrijf Ether Capital, Brian Masoff, maakt zich weinig zorgen. Volgens hem zal de Shapella update juist tot meer stakers en investeerders leiden. De mogelijkheid om gestakete tokens op te nemen zal het juist veel aantrekkelijker maken om ETH te staken, meent hij.

Ook zal het de interesse wekken van nog meer traditionele financiële instituties. Momenteel is de drempel om te investeren in ethereum, en crypto in het algemeen, vaak erg hoog. De Shapella update zal het mogelijk maken ether te staken en liquide te houden. Volgens Masoff is dit een zeer interessante optie voor institutionele investeerders.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie