Erik Juffermans Erik Juffermans
11/04/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2023 19:00

Waarom de Ethereum update morgen niet de prijs hoeft te beïnvloeden

icon-ethereum
Ethereum nieuws
De 3 belangrijkste veranderingen sinds de Ethereum merge

Foto: leksiv/Shutterstock

Morgen staat de langverwachte Shapella update van Ethereum (ETH) op het programma. De update zal het onder andere mogelijk maken gestakete ether op te nemen. Maar liefst 18,1 miljoen ETH zit momenteel vast in staking contracten. Met de update zal dit in fases liquide worden, en mogelijk een hoop neerwaartse druk op de koers genereren. Of toch niet?

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Juist meer ETH stakers na update?

De ruim 18 miljoen Ethereum tokens hebben samen een waarde van bijna 35 miljard dollar op moment van schrijven. Er zijn zorgen geuit dat een deel van al deze tokens mogelijk verkocht zullen worden door stakers die na jaren wachten eieren voor hun geld willen. 

Als het echter aan de CEO van Ether Capital, Brian Mosoff, ligt, dan zal de update de koers van Ethereum niet negatief beïnvloeden. Hij verwacht dat na de update juist nieuw kapitaal zal instromen: “Ik verwacht dat er meer ETH vastgezet zal worden, of door solo stakers, of via meer gestructureerde producten,” zegt Masoff in een interview met het crypto nieuwsplatform Coindesk.

De opnamefunctie zal volgens Masoff de drempel voor traditionele financiële instituties om in Ethereum te investeren verlagen. Momenteel is crypto nog een grote stap voor veel instituties. ‘Liquide’ staking opties zullen Ethereum hoogstwaarschijnlijk aantrekkelijker maken als een investeringsproduct.

De laatste grote stap voor Ethereum

De Shapella update is de laatste grote stap in de transitie van het Ethereum netwerk naar een proof-of-stake systeem. Afgelopen september vond de Merge plaats. Ethereum veranderde van een proof-of-work systeem naar een systeem waarbij stakers gezamenlijk transacties valideren. 

Zodra de opnames van gestakete ETH mogelijk zijn, kan de transitie als volledig afgerond worden beschouwd. Naast de opnames zal de update ook andere verbeteringen bevatten. Zo zal ook de schaalbaarheid van het netwerk een boost krijgen. Transactie kosten worden lager en ook zal het netwerk sneller transacties kunnen verwerken nadat de update is voltooid.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie