Erik Juffermans Erik Juffermans
11/04/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2023 19:00

Waarom de Ethereum update morgen niet de prijs hoeft te beïnvloeden

Nieuws
De 3 belangrijkste veranderingen sinds de Ethereum merge

Foto: leksiv/Shutterstock

Morgen staat de langverwachte Shapella update van Ethereum (ETH) op het programma. De update zal het onder andere mogelijk maken gestakete ether op te nemen. Maar liefst 18,1 miljoen ETH zit momenteel vast in staking contracten. Met de update zal dit in fases liquide worden, en mogelijk een hoop neerwaartse druk op de koers genereren. Of toch niet?

Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers

Juist meer ETH stakers na update?

De ruim 18 miljoen Ethereum tokens hebben samen een waarde van bijna 35 miljard dollar op moment van schrijven. Er zijn zorgen geuit dat een deel van al deze tokens mogelijk verkocht zullen worden door stakers die na jaren wachten eieren voor hun geld willen. 

Als het echter aan de CEO van Ether Capital, Brian Mosoff, ligt, dan zal de update de koers van Ethereum niet negatief beïnvloeden. Hij verwacht dat na de update juist nieuw kapitaal zal instromen: “Ik verwacht dat er meer ETH vastgezet zal worden, of door solo stakers, of via meer gestructureerde producten,” zegt Masoff in een interview met het crypto nieuwsplatform Coindesk.

De opnamefunctie zal volgens Masoff de drempel voor traditionele financiële instituties om in Ethereum te investeren verlagen. Momenteel is crypto nog een grote stap voor veel instituties. ‘Liquide’ staking opties zullen Ethereum hoogstwaarschijnlijk aantrekkelijker maken als een investeringsproduct.

De laatste grote stap voor Ethereum

De Shapella update is de laatste grote stap in de transitie van het Ethereum netwerk naar een proof-of-stake systeem. Afgelopen september vond de Merge plaats. Ethereum veranderde van een proof-of-work systeem naar een systeem waarbij stakers gezamenlijk transacties valideren. 

Zodra de opnames van gestakete ETH mogelijk zijn, kan de transitie als volledig afgerond worden beschouwd. Naast de opnames zal de update ook andere verbeteringen bevatten. Zo zal ook de schaalbaarheid van het netwerk een boost krijgen. Transactie kosten worden lager en ook zal het netwerk sneller transacties kunnen verwerken nadat de update is voltooid.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers
Ethereum ETF’s dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?
Advertentie