Rico Engelbarts
01/05/2020 11:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2020 11:20

Crypto-beveiliger Fireblocks ziet maandelijks volume stijgen naar $7 miljard

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-beveiliger Fireblocks ziet maandelijks volume stijgen naar $7 miljard

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Fireblocks, beveiligingsspecialist van de digitale activa zoals cryptocurrencies, deed op 30 april een aankondiging nadat het platform een totaal maandelijks volume bereikte van $7 miljard. Naar aanleiding hiervan zijn er plannen gemaakt om uit te breiden naar nieuwe delen in Azië. Momenteel hebben ze nieuwe kantoren geopend in Hong Kong en Singapore. Ze hopen hiermee meer aandacht te trekken van lokale ondernemers en grote bedrijven om zich te richten op veilige transacties.
Het bedrijf ging eerder de samenwerking aan met Amber Group, Blitz Grou en Three Arrow Capital en zag daardoor een flinke stijging. Stephen Richardson, manager product strategie reageerde op de recente gebeurtenissen

“Gezien de betrokkenheid van de regering in Azië rondom blockchain projecten en financiële instituties, is het erg belangrijk dat alle systemen optimaal functioneren.”

Fireblocks houdt zich vooral bezig met de beveiliging van private keys, API gegevens en wallet adressen, software en hardware matig. Met het platform wat ze gebouwd hebben wordt het mogelijk gemaakt om veilige transacties te doen tussen exchanges en wallets. Ze hebben hiervoor gebruik gemaakt van nieuwe protocollen en technologie, waardoor het mogelijk werd om transacties extra te verzekeren.
Fireblocks zei in een interview dat de voorwaarden die zij stellen aan transacties bescherming bieden tegen het verliezen van digitale valuta, hacks, afpersing of software bugs.
Door deze updates kwam het bedrijf sterk in de schijnwerpers te staan en nam de groei gestaag toe. Vanaf de eerste lancering hielp Fireblocks bij het veiligstellen van meer dan $2,5 miljard per maand. 6 maanden later was dat $7 miljard per maand en meer dan $30 miljard in totaal.
Om cryptocurrencies veilig te bewaren kan men ook hardware wallets gebruiken. Dit zijn een soort USB-stickjes waarop je private keys bewaard kunnen worden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie