Ivo Melchers Ivo Melchers
10/11/2022 14:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2022 14:23

Crypto.com, Kucoin en OKX beloven reserves te laten zien

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Pru Studio

De ineenstorting van cryptocurrency exchange FTX zorgt voor flinke chaos in de markt van cryptocurrencies. De koersen staan flink onder water en veel mensen zijn in paniek. Nadat Binance had besloten om FTX plotseling niet meer over te gaan nemen, lijkt de situatie rondom FTX onredbaar. Gisteren kon je lezen dat de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), middels een tweet aan zijn volgers had beloofd dat zijn exchange binnenkort zijn reserves openbaar gaat maken. Dit wordt ook wel een ‘’merkle-tree proof-of-reserves’’ genoemd. Volgens CZ zouden alle exchanges dit beleid moeten gaan volgen. Dit zou het vertrouwen van de klant verhogen dat een beurs ook daadwerkelijk alle deposito’s van de klanten in beheer heeft.

Merkle-tree proof of reserves houdt in dat een onafhankelijke derde partij alle klantsaldi registreert en omzet in een cryptografische merkle tree. Hiermee worden de gegevens geanonimiseerd om de privacy te beschermen, maar kunnen gebruikers wel de totale saldi van klanten vergelijken met de totale activa van de exchange.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Exchanges gaan Binance achterna

Een paar uur nadat CZ bekend had gemaakt dat Binance volledig transparant gaat zijn, maakte het officiële Twitter account van crypto exchange OKX ook bekend dat ze binnen 30 dagen proof-of-reserves zullen leveren. OKX gaf ook aan dat het een noodzaak is dat alle grote crypto exchanges een proof-of-reserves beleid gaan hanteren na het fiasco van FTX. Gisteren maakte de exchange bekend dat ze zo snel mogelijk hun reserves transparant gaan maken.

https://twitter.com/okx/status/1590381992172228608?ref_src=twsrc%5Etfw

De CEO van KuCoin, Johnny Lu, heeft ook op Twitter bekend gemaakt dat KuCoin binnen een maand volledig transparant gaat zijn m.b.t hun reserves.

‘’Het beschermen van gebruikersfondsen heeft de hoogste prioriteit bij KuCoin. We zullen merkle-tree proof-of-reserves over ongeveer een maand vrijgeven. We werken nauw samen met gezaghebbende controle-instanties om de nauwkeurigheid en waarheidsgetrouwheid van de cijfers en de informatie die we aan onze gebruikers verstrekken te waarborgen en om vertrouwen en transparantie in de branche op te bouwen.’’

De CEO van Crypto.com is de laatste in het rijtje die bekend heeft gemaakt om Binance achterna te gaan. Kris Marszalek geeft daarnaast aan dat Crypto.com ook de overtuiging deelt dat het nodig is voor crypto platformen om hun reserves openbaar te maken.

Crypto.com pauzeert opnames stablecoins op Solana

De populaire cryptobeurs liet via een e-mail weten dat het alle opnames en stortingen voor Tether (USDT) en USD Coin (USDC) op het Solana (SOL) netwerk had opgeschort. Er werd geen reden gegeven waarom de exchange deze beslissing had genomen. In de e-mail wordt wel vermeld dat klanten USDT en USDC via andere ondersteunde netwerken gewoon kunnen opnemen en storten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie